canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Bütün bunlar qeribe deyilmi?

Bu status Rahid adlı Müselman qardaşımızın paylaşdığı statusdu! Heqiqeten oxumağa deyer, çünki düşündürücüdür!

Bunu oxumanızı çox isterdim imza:Rahid

QERİBE DEYİLMİ?

1) Qeribe deyilmi? Namaza ve ibadete serf etdiyimiz 1 saat bize bu qeder uzun görünür, amma televiziya, internet qarşısında serf etdiyimiz 1 saat ise bu qeder qısa görünür!

2) Qeribe deyilmi? 10 manatı Mescidde sedeqe olaraq qoyduqda ve ya bir yetime, heqiqeten de kimsesiz ve ehtiyyacı olan birisine verdikde bu pul bize çox böyük bir mebleğ kimi görünür, amma mağazada qoyduqda ise ne qeder de az pul xerclediyimizi düşünürük!

3) Qeribe deyilmi? Namazda fikrimizi bir yere cemlemekde çetinlik çekirik, amma dostlarımızla deyib-gülende, keyf meclislerinde diqqetimiz başqa şeylere yönelmir!

4) Qeribe deyilmi? Futbol matçının vaxtının bir neçe deqiqe uzadıldığını bilende biz o qeder sevinirik ki, amma Mescidde imam Xütbeni hemişekinden bir neçe deqiqe uzun çekende üzümüzde narazıçılıq ifadeleri yaranır, tez-tez saata baxırıq!

5) Qeribe deyilmi? Qurandan bir neçe Aye ezberlemekde ne qeder çetinlik çekirik, amma edilen dedi-qoduları, müxtelif boş mezmuna malik mahnı sözlerini, ekser tanınmış futbolçu adlarını tez yadda saxlayıb, ezber edirik!

6) Qeribe deyilmi? Konsert zallarında adamlar birinci sıraları tutmaq üçün ellerinden geldiklerini edirler, amma Mescidlerde ise axırıncı sıralar üçün çalışırlar!

7) Qeribe deyilmi? Bizlerden her birimiz başqalarının günahlarını gördükde hakim oluruq, öz günahlarımızı gördükde ise vekil!

8) Qeribe deyilmi? Hamımız Cennete girmek isteyirik, amma onu elde etmek üçün ise çalışmaq istemirik!

9) Qeribe deyilmi? Qezetlerde yazılanlara derhal inanırıq, amma ALLAHÜ TEALANIN hak kitabı olan Qurani-Kerimde yazılanlara ise bu qeder gec ve çetinlikle inanırıq!

10) Qeribe deyilmi? Qurandan hansısa bir hisseni gücle oxuyuruq, amma sevdiyimiz roman elimizden heç düşmür!

11) Qeribe deyilmi? insan bütün ömrü boyu başqa adamların hörmetini, razılığını


[1] 2 >>

Şerhler:
LA_ILAHE_ILLELLAH [OFF] (09.03.2014 / 10:42)
Qiymetlimsen, ALLAH TƏALA qəbul eləsin ibadətlərinizi INŞALLAH. Bu da ALLAH TƏALANIN Hikmətidir. Belə olmalı imiş, belə də oldu!
Qiymetlimsen [OFF] (08.03.2014 / 20:43)
Men namazimi qiliram,duami edirem ve bu yolu secmekde mene sevdiyim insan komek etdi ama indi onsuzam;(
LA_ILAHE_ILLELLAH [OFF] (08.03.2014 / 14:35)
*Nazlim*, INŞALLAH. AMIN.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6853 / 1092