canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hz.Muhemmedden (s.e.s) sual-cavab.

Sual: Ey Allahin Resulu bize peygemberler haqqinda daniw. Deyiniz gorek dunyaya nece peygember gelib ve onlarin necesi murseldir, necesi nebidir? Soyleyin gorek onlarin necesinin kitabe ve el yazmasi bize gelib catib?
Cavab:Hezret Peygember (s.e.s) cavab vererek, buyurur. Allah yer uzune 124 min peygember gonderib. Onlarin 313-u Murseldir, yeni Allahin Resulu, elcisidir. Qalanlari ise Nebidirlerdir, yeni xeber verenlerdir. O Peygemberleri Allahin Resulu adlandirmaq olar ki, Cebrail onlarla sohbet etmiw, onlara peygemberlik verilmesi xeberini getirmiwdir. Dediyim 313 neferin 25-i o peygemberlerdir ki, Allah-Teala muqeddes kitabda-Quranda onlarin adini cekir. Bu elcilerden 25-cisi, Quranda deyildiyi kimi zemanenin sonuncu peygemberi menem.(yeni Hz. Mehemmed (s.e.s)). Quranda adi cekilen peygemberlerden yeddisine kitab ve lule halinda bukulmuw kagiz, yeni risale nazil olub. Bunlardan birincisi Weys peygember, ikincisi Idris peygember, ucuncusu Ibrahim peygember, durduncusu Musa peygember, bewincisi Davud peygember, altincisi Isa peygember, yeddincisi ise menem.
Allah-Teala butun peygemberlerin icerisinde meni, butun peygemberlerin ardicillari icerisinde menim ummetimi xususi olaraq ferqlendirmiwdi. Qiyamet gunu Cennete menim ummetimden qabaq hec kes girmeyecek. Cennet cayi-Kovserin suyu ve temiz ickileri menim ardicillarimin ixtiyarinda olacaqdir. Menim ardicillarim bawqa peygemberlerin ardicillarina da ickiler paylayacaqlar. Butun sohbetlerde muselmanlara ustunluk verilecekdir. Bele bir ustunluk ebedi olaraq muselmanlara olacaqdir."Diğer seçenekler"


Şerhler:
kederimsen [OFF] (09.03.2014 / 20:00)
Allah razi olsun
NEU [OFF] (09.03.2014 / 11:45)
Tewekkurler,ellerıne saglıg
Bir~Hec [OFF] (09.03.2014 / 10:04)
sevdiyin allahı mene vesf et
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6852 / 1020