canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
iMaM MEHDi (e) Ne Vaxt Zühur Edecek?

Ayetullah İbrahim Emini İmam Mehdi (e) zühur vaxtını teyin edenlerden danışdı 


\"İmam Mehdi (e) ne vaxt zühur edecek?\" sualını Ayetullah İbrahim Emini bele cavablandırıb: \"İmam Mehdinin (e) zühuru üçün müeyyen bir vaxt teyin edilmeyibdir. Hetta Ehli-beyt imamları (e) vaxt teyin edenleri yalançı adlandırıblar. Fuzeyl İmam Baqirden (e) \"Göresen Mehdinin (e.s) zühur edeceyi zaman müeyyendirmi?\" deye soruşduqda. imam cavabında üç defe \"Zühur zamanını teyin eden yalan danışmışdır\" deyib. 

Ebdürrehman ibn. Kesr neql edirki, men İmam Sadiqin (e) hüzurunda olduğum zaman Mehzem Esedi içeri daxil oldu ve dedi ki: \"Canım size feda olsun! Gözlediyiniz haqq dövletini quracaq olan Qaimi Ali Mehemmedin zühuru gecikdi. Bu ne vaxt reallaşacaq? 

İmam bu cavabı verdi: \"Onun zühur vaxtını teyin edenler yalan danışır, telesenler helak olacaq; yalnız teslim olanlar qurtuluşa çatacaq ve bize qayıdacaq.\" 

Mehemmed ibn Müslim bele neql edir ki, İmam Sadiq (e) mene bele buyurdu: \"Zühur vaxtını sene teyin edecek kimseni yalançı olaraq adlandırmaqdan qorxma! Çünki biz (Ehli-beyt) onun zühuru üçün vaxt teyin etmirik.\" 

Bu mövzuda bunlardan başqa elave 10 hedis neql edilmişdir. 

Hedislerden bu neticeye çatmaqdayıq ki, ne Resulullah (s) ne de her hansı imam (e) zühur üçün müeyyen bir zaman teyin etmeyibler.


Şerhler:
Bir~Hec [OFF] (09.03.2014 / 12:31)
Beli neytral.net bu gunden ıshleyecek qardashımız Baya bu saytı satın aldı. butun muselmanlar devetlidir. Mesajın baglı idi bura yazdım.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6852 / 925