canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ZeKaT

Zekatın delili ve tövhidin tefsiri Allahın bu kelamıdır: Halbuki onlara emr edilmişdi ki, Allaha – dini yalnız Ona mexsus ederek, diger bütün batil dinlerden islama dönerek – ibadet etsinler, namaz qılıb zekat versinler. Doğru-düzgün din budur! (El-Beyyine 5) Dinde zengin sayılan kişi, qadın, her bir müselmanın ilde bir defe malının qırxda birini kasıblara vermesi borcudur, ferzdir. 
Dinin zengin saydığı şexsler. 
Borcundan ve keçineceyinden başqa 80,18 qram qızılı(bu qızıl ister işleyen pul, ister külçe, ister zinet eşyası ve ya qab-qacaq olsun) 
Ve ya 561 qram gümüş (bu gümüş ister işleyen pul, ister külçe, ister zinet eşyası ve qabqacaq olsun.) 
80,18 qram qızılın qiymetinde pula malik olan, 561 qram gümüşün qiymetine sahib olan ve ya 89,18 qram qızıl ve ya 561 qram gümüş tutarında ticaret malı olan) 
Bu deyerde bir az qızıl, bir az gümüş ve bir az da malı olan şexs dinde zengin sayılır. 
Gümüş ve ya qızıl başqa metalla qarışıq olur ve qızılı ve ya gümüşü daha çox olursa, xalis qızıl ve ya gümüş sayılır ve ona göre zekatı verilir. 
Heyvan cinsine gelince; 
Borcundan ve keçineceyinden başqa, doğub, töremek, süd vermek üçün ilin çox vaxtında çölde otlayan : Qırx qoyun ve ya keçi üçün içinden bir denesi ve ya evezi verilir. 
Otuz inek ve ya camış üçün bir yaşını tamamlamış bir buzovu ve ya xöteyi verilir. Beş devesi olan da dinde zengin sayılır. 


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6858 / 462