canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İblisin yolunda olan en böyük manee

İblis lenetliyin bu dünyada gördüyü ilk iş - insanı üsyana ve itaetsizliye teşviq etmekdir. Ancaq eger insan onun bu devetini qebul etmese, şeytan heç bir zaman ona hakim ola bilmez.(Tebyan saytına istinaden) İrademize hakim olmaq ve imanımızın söylediklerini etmek üçün insan tefekkür etmelidir. Bele ki, xeyir iş haqqında düşünmek iradenin xeyr işlere aid olmasına getirib çıxaracaqdır. Xüsusile de eger bu xeyir işlerin faydalarını insan bilir ve ona diqqet edirse, insan xeyir işlere teref celb olunacaqdır. Ancaq eger insan pis işler haqqında düşünürse, bu düşünce onu pis emellere teref celb edecekdir. Bele ki, İmam Eli (e) buyurur: "O kes ki, günahlar haqqında düşünür, bu düşünce onu günaha teref çekecekdir”.
Ona göre de xeyir işlerin faydalarını düşündüyümüz kimi, pis işlerin menfi neticelerini de düşünmeliyik. Eger insan bir namehreme baxarsa ve bilerekden bele olmazsa, şeytan ona vesvese edecekdir ki, hemin simanı zehninde canlandırsın ve sonra vesvese edecekdir ki, bu namehrem barede düşünsün.
Quranın şeytan haqqında buyurduqlarına nezer salanda görmek olur ki, şeytanın xüsusiyyetlerinden biri de zinetlendirmek ve bezemekdir. İnsan hansısa bir şeyi zehnine getiren zaman şeytan hemin şeyi o qeder bezeyir ve o qeder ezemetli gösterir ki, sanki bu hemin şey deyilmiş kimi. "Qadınlar ve övladlar, qızıl ve gümüş kimi toplanılan çoxlu mallar, nişan qoyulmuş atlar, dördayaqlılar ve ekin yerleri kimi istenilen ve arzu edilen şeylerin (dünya mallarının) mehebbeti insanlar üçün zinetlendirilmişdir”. ("Ali-İmran” 14).
"Ve (xatırla) o zaman(ı) ki, şeytan onların gözlerinde (batil) emellerini zinetlendirdi”. ("Enfal” 48).
"Heqiqeten Şeytan (kitab ehlinden) doğru yol aydın olduqdan sonra geriye dönen (öz keçmiş eqidelerinde qalan) keslerin gözünde (batil ve günah işleri) zinetlendirmiş ve onları uzun-uzadı arzulara salmışdır”. ("Muhemmed” 25).
Problem buradadır ki, eger insan bu veseveselere müsbet cavab vererse, şeytan onun günaha olan elaqesini daha da artırar.


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
***Hizbullah*** [OFF] (10.05.2014 / 17:41)
Bismilleh. ehsen qardashim.
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6889 / 1643