canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hormetin meyvesi

Biri var idi, biri yox idi... Bir beweriyyet bir de Men var idim. He bir de ki, [ Hormet agaci ] var idi.
Bu agacin cox heyretamiz dadda meyvesi var idi. Her il insanlar o agac bar verende etrafina yigilib onnun meyvesini derib yeyerdiler. Mennen bawqa. Men hemiwe gecikirdim o meyvrden yemeye. Men gelende artiq agac bow olurdu.
Bir nece il davam etdi ki Men her defe gecikirdim onun meyvesini yemeye. Insanlarsa onnan yeyirdiler bihuw olurdular. Bir birlerine hedsiz hormet edirdiler. Hetda Men o meyveden yeye bilmesem bele Mene de hormet edirdiler. Meyvenin tesiri idi bu.
Bir gun qerar verdim ki hamidan evvel gedib o agacin meyvesinin yetiwmeyini gozluyum. Ele de oldu. Getdim ve bir il boyu o agacin altinda gece gunduz yatmadan o agacin bar vermeyini gozledim. Ve nehayetinde o agacin bar vereceyi gece yorgunluqdan yatdim. Men ayilanda artiq olan olmuwdu. Her kes oz meyve payini alib getmiwdi. Yene men meyvesiz qalmiwdim. Sizce cox pewimanam. Tebii ki yox.
Her pir meglubiyyet daha boyuk bir qalibiyyetin ilk addimidir. Menim indi ozumun [ Hormet Bari ] adinda ozume aid bagim var. Bilirsiz nece.?
Men o agaci ogurlamadim. O qeder nankor biri deyilem.
Demeli bele oldu ki, men ayilib gorende ki yene Mene o hormet meyvesinnen qalmiyib duwundum ki, eger bu agac mende olarsa hec bura gelmeyime ehtiyac yoxdu. Cox duwundum ki bu agaci nece eliyim ki, menim bagimda da olsun. Agacin kolgesinde oturub bawimi yuxali qaldirib agaca baxaraq fikirlewirdim kii, birden agacin bir balaca budaginin qirildigini gordum. Menim qismetime duwen en gozel pay ele bu imiw.
Bu budagin qirigi menim bu gunku bagimin esas temelidi. Hele de o budagdan boyutduyum agac menim bagimda xususi bir yerdedir. Oz bagimda ekdiyim o ilk agacin budaqlarinnan yenilerini keserek bagimin diger yerlerine de ekib becermiwem. Bu agac mene bawqa agaclari da axtarib tapmaga tekan verdi. Men oz bagima edalet agacini da tapib ekdim, sedaqet agacini da tapib ekdim, dostluq agacini da tapib ekdim ve sair. Coxdu


[1] 2 3 >>

Şerhler:
mcgq [OFF] (05.10.2014 / 06:37)
Cox sag olun.Men Bu gozel maariflendirici setirleri oxuduqca dushunurdum ki o meyve agaci ...muqeddes Qurani Kerimdir....iman ve kamillikdir sizin yazdiginiz,Cox tsk edirem.
Твой_Кавалер [OFF] (23.05.2014 / 15:37)
likestrike tewekkur edirem. Menim hedefim her kesin beynidi (6.7 milyard insanin). Yeni men isteyirem ki, hami meni bawa duwsun.
Hedefimi cox yuxaridan tuturam ki, hec olmasa hedefimin yarisina catim (3.35 milyardina). =)
likestrike [OFF] (23.05.2014 / 11:29)
her bir hekaye guzgudur bir insanki oxudugunu derk etmirse gunahi ozunde axtarsin cunki hekaye yazan o hekayeye oz ureyini qoyub sen bacariqlisansa onu tap.ellerine sagliq duwundurucudur
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6814 / 1331