canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Maraqlı xeberler toplusu.

Yağış qara nece çevrilir?

Buludlar yerden göye qalxan su buxarının su damcılarına çevrilmesi neticesnde meydana gelir. Ancaq buludları meydana getiren bu su damcıları soyuq hava ile qarışlaşdıqda buz parçalarına çevrilir. Sonra da buz parçaları bir-bir ile birleşerk qar şeklinde yağmağa başlayır.

Yemekden sonra ne üçün yorğunluq hiss edirik?

Hezm prosesi üçün lazım olan enejini temin etmek üçün yemekden sonra orqanizmdeki qanın böyük hissesi medemize doğru hereket edir. Bu ise, neticede, orqanizmimizde başqa orqanıara geden qanın azalmasına sebeb olur. Ezelerimizin qanla gelen oksigenle ehtiyacı olduğu üçün orqanizmimizde yorğunluq meydana gelir.

Toxunduğumuz eşyalarda barmaq izleri nece qalır?

Derizmizdeki ter vezleri orqaniminizin müxtelif nahiyelerinde müxtelif sıxlıqlara yaradılmışdır. Bu şekilde barmaqlarımızın uclarına da müeyyen sıxlıqda ter vezleri yerleşdirilmişdir. Ona göre de, barmağımızla her hansı bir eşyaya toxunduqda ter vezleriden ifraz olunan ter toxunduğumuz bu eşyada qalır. Bu ise barmaq izlerimizn o eşyada öz eksini tapmasına sebeb olur.

Şarı sıxanda niye partlayır?

Bir şarı sıxanda içindeki qazın da hecmi azalır. Qazların hecmi ile tezyiqi ters mütenasib olduğu üçün hecmi azalan qazın tezyiqi, tebii olaraq, artmış olur. Ve artan bu tezyiqin tesiri ile de şar partlayır. Yeri gelmişken deyim ki, maddenin qaz halının xüsusiyyeti ilk defe 1662-ci ilde ingilis alimi Robert Boyl keşf etmişdir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7117 / 1077