canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Hezret Adem

Hörmetli izleyiciler! İslam.az “Uşaqlarınıza oxuyun” rubrikasının növbeti meqalesini diqqetinize teqdim edir.

Eziz uşaqlar!

Siz yeqin ki, yer üzünde ilk insanın kim olduğunu ve nece yarandığını bilmek isteyirsiniz. Ele ise, gelin, bu barede Quranda ne buyurulduğunu öyrenek.

Bir zamanlar yalnız Allah var idi, Ondan başqa heç bir şey yox idi. Allah hele heç neyi ve heç kimi yaratmamışdı. Ne Güneş, ne Ay, ne de ulduzlar vardı. Ne Yer küresinden eser-elamet var idi, ne de indi onun üzerinde gördüyümüz bitki ve heyvanlardan. Bu veziyyeti tesevvür etmek üçün bir anlığa gözlerimizi yumaq. Heç ne görmürük, eledirmi? O zaman da belece, görülesi, duyulası heç ne yox idi.

Sonra qüdretli Allah dünyanı yaratmaq istedi. Al¬lah nese yaratmaq isteyende sadece olaraq, “Ol!” - deyir ve o şey yaranır. Allahın emri ile hava, od, işıq emele geldi, Güneş parladı, Ay şefeq saçdı. Allah Yeri yaratdı. Onun üzerini dağlarla, denizlerle, torpaqla örtdü. Bunun ardınca növbenöv ağaclar ve çiçekler bitdi. Daha sonra heyvanlar yaradıldı. Yer üzerinde heyat canlandı.

Allah insanları yaratmazdan xeyli evvel melekleri yaratmışdı. Melekler nurdan (işıqdan) yaranmışlar. Onlar Allahın emri ile müxtelif işleri yerine yetirirler. Melekler Allahın emrinden çıxa bilmezler, Allah her ne buyursa, onlar icra etmelidirler. Hele insanlar yaradılmazdan qabaq melekler Allaha dua ve ibadet edir, Onun emr ve tapşırıqlarını yerine yetirirdiler. İnsanlar yaradılandan sonra da melekler öz işlerini davam etdirirler. Allah meleklerin bir hissesine tap¬şırıb ki, tebiet hadiselerine nezaret etsinler. Allahın emri ile melekler yağış yağdırır, küleyi esdirirler. Hetta onların bir hissesi çetin vaxtlarda Allahın emri ile möminlere yardım gösterir. Bezi melekler möminleri inciden kafirleri mehv edirler. Cebrayıl adlı melek ise Allahın vehyini peyğemberlere çatdırırdı.

Meleklerden elave, Allah alovdan cinler de yaratmışdı. Cinlerin bir hissesi mömin, bir hissesi kafirdir. Cinler insanların yaşadığı alemden


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6907 / 1151