canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
"Hicab nedir?" sualına en gözel cavab

- HİCAB İTAETDİR

Allah ve Onun Resuluna sallallahu aleyhi ve sellem olan itaet emelidir.

Allah teala Qurani Kerimde buyurur: "Allah ve Peyğemberi bir işi hökm etdiyi zaman heç bir mömin kişiye ve qadına öz işlerinde başqa yol seçmek (öz ixtiyarları ile ayrı cür hereket etmek) yaraşmaz. Allaha ve Onun Peyğemberine asi olan kes, şübhesiz ki, (haqq yoldan) açıq-aydın azmışdır!". (El-Ehzab 33:36)

Hemçinim Allah teala buyurur: "Mömin qadınlara de ki, gözlerini haram buyurulmuş şeylerden çevirsinler (namehreme baxmasınlar), ayıb yerlerini (zinadan) qorusunlar (ve ya örtülü saxlasınlar); öz-özlüyünde görünen (el, üz) istisna olmaqla, zinetlerini (zinet yerleri olan boyun, boğaz, qol, ayaq ve s. namehreme) göstermesinler; baş örtüklerini yaxalarının üstüne çeksinler (boyunları ve sineleri görünmesin); zinet yerlerini erlerinden, yaxud öz atalarından, yaxud erlerinin atalarından (qayınatalarından), yaxud öz oğullarından, yaxud erlerinin oğullarından, yaxud öz qardaşlarından, yaxud qardaşlarının oğullarından, yaxud bacılarının oğullarından, yaxud öz (müselman) qadınlarından, yaxud sahib olduqları (müşrik) cariyelerden, yaxud kişiliyi qalmamış (onlarla birlikde yemek yeyen) xidmetçilerden, yaxud qadınların mehrem yerlerini hele anlamayan uşaqlardan başqasına göstermesinler; gizletdikleri bezek şeylerini (xalxallarını) göstermek üçün ayaqlarını (yere ve ya bir-birine) vurmasınlar. Ey möminler! Hamınız Allaha tövbe edin ki, nicat tapasınız! (Metlebinize çatasınız!". (En-Nur 24:31)

Cuyubihinne: Selefi salihin dahi alimleri el ve üzlerin örtülmesi baresinde ixtilaf etmişdirler. Hal-hazırda böyük alimler ellerin ve üzün de örtülmesinin vacib olduğu reyindedirler. Diger alimler ise qadının bütün bedenin (üz ve eller daxil olmaqla) örtülmesini müsteheb görürler.

- HİCAB SİPERDİR

Allah teala buyurur: "Ya Peyğember! Zövcelerine, qızlarına ve möminlerin övretlerine de ki, (evden çıxdıqda cariyelere oxşamasınlar deye, bedenlerini başdan-ayağa gizleden) örtüklerini


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6914 / 1079