canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Günlerin biri şeytan seviner...

Günlerin biri insan qebirsitanlıqda Şeytanı sevinc içinde görüb ondan bunun sebebini soruşur.

Şeytan cavab verir:
-Heyatımın en xoşbext anını yaşayıram.
İnsan soruşur:
-Ne demek isteyirsen?
Şeytan deyir:
- Eslinde bunun sebebini sen özün de bilirsen.Esrlerdir ki, zamanın sonu deyib durdum. İndi artıq xoşbextem.Peygemberin (s.e.s) zamanında neler çekdiyimi bir özüm bilirem, bir de Allah. Hansı şeherle qarşılaşsaydım dizlerim eserdi. Nehayet, sehabeler getdi, mühacirler geldi. Her esrde neçe-neçe kitablar yazıldı, neçe-neçe alimler çıxdı. Ele bilirsen mene xoş gün veren oldu? Ebdülqadir Gilani getdi, Ellame Hilli geldi, Qezalı getdi, Mövlana geldi. İndi artıq menim zamanımdır!".
İnsan Şeytandan soruşur:
-Minlerle, milyonlarla insanı nece yoldan çıxarırsan?Hansı güc, hanı qüvvetle?
Şeytan qehqehe çekib deyir:
- Allahın onlara verdiyi gücle. İsteyirsen bunun nece olduğunu sene başa salım. İnsanın ixtiyarında olan bütün duyğu, güc, bacarıq ve vasiteler bütünlükle Allahın ona bexş etdiyi nemetlerdir.Her şeyden evvel, men bunların insana kim terefinden verildiyini unutdururam. İçine vesvese salır ve onu öz ixtiyarıma alıram. Qarşısına çoxsayli hiyleler qoyur, ona kim olduğunu bele unutdururam. Mene uyduqda Allahın ona bexş etdiyi nemetleri men istidiyim kimi serf etmeye başlayır".
İnsan heyretle soruşur:
- Demeli, Allahın varlığını derk edirsen?
-Şeytan gülümseyib deyir:
- Sözlerinle meni lap heyran qoyursan. Heş derk olunmayan varlıqla qarşı üsyan olunar? Onu tanımayan, derk etmeyen varmi? Amma kimisi Quran oxuyub Allahın emrlerine tabe olur, kimisi de menim yolumu tutub Allaha qarşı üsyan edir.
Daha sonra insan Şeytandan hansı silahlarından istifade etdiyini soruşur.
Şeytan cavab verir:
- Onları sayıb qurtara bilmezsen. Amma en çox istifade etdiyim dünya sevgisi, xüdpesendlik, şehvet, hesed, qezeb ve riyakarlıqdır. Her kesi özüne uyğun olan vasitelerle aldadıram. Birine mehel qoymazsa, digeri ile sınağa çekerem. Özüme meftun etmeyene


[1] 2 >>

Şerhler:
likestrike [OFF] (30.05.2014 / 14:19)
bu qeder oxunma sayi var ama hec kim werh yazmir.goresen bu hekayeni oxuyarken bir utanan qorxudan aglayan oldumu cox meetelem.men wexsen cox qorxdum.ama menden qabaq oxuyanlar gorunur hamisi Peygember neslindendir hec bir gunahlari yoxdur.yoxsa en azindan werh yazardilar.ellerin var olsun
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6924 / 870