canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
"@" isaresi haqqinda

İnternetin heyatımıza girişiyle birlikde en sıx istifade etdiyimiz işare oldu. Heveskar istifadeçiler, şirketler, meşhurlar, siyasetçiler az qala her kes bir e-mail ünvanı alaraq adının arxasına "@" işaresini yerleşdirdi. Yaxşı bu simvolun haradasa 500 illik bir tarixi olduğunu bilirdinizmi?
"@", e-mail ünvanının bir parçası olaraq ilk defe 1971-ci ilde Rels Tomlinson terefinden istifade edildi. Kompüter mühendisi Tomlinson özüne gönderdiyi ilk elektronik mesajı qısaca ifade etmek üçün "@" işaresini seçdi. Yaxşı bes niye "@"? Klaviaturada heç kimin adında istifade edilmeyen ve qarışıqlığa getirib çıxarmayacaq bir işare axtardım deyen Rels Tomlinson "@" işaresini buna göre istifade etdiyini ifade edir.
İlk Keşişler İstifade edib?
Yaxşı bu işare kompüter klaviaturalarında nece istifade edilmeye başlandı? Dilçiler bu nöqtede ikiye ayrılır. Bezilerine göre ilk olaraq Orta esrlerin başlarında el yazmaları üzerinde işleyen keşişler terefinden istifade edildi. Keşişlerin "@" işareni, içinde, terefine doğru, yanında menalarını veren Latınca söz adı temsil edirdi. Dilçilerin böyük bir ekseriyyeti "@" işaresinin daha yaxın bir tarixe, 18. esre aid bir görüş olduğunu düşünür. Mütexessislere göre "@", o tarixde vahid başına verilen qiymeti temsil eden ticari bir simvol idi. Ancaq keçen İyul ayında İtalyan bir araşdırmaçı 14. esre aid bezi ticari Venedik senedlerinde diqqete çarpan bir şekilde "@"işaresinin istifade edildiyini ortaya çıxardı. Bu senedlerde işare anfora ya da kubu simvollaşdıran bir miqdar ölçüsü olaraq istifade edilirdi. Giorgio Stabile adlı araşdırmaçı ayrıca 1492 tarixli bir İspanca lüğetde anforanın bir ağırlıq ölçüsü olan arrobaya çevrildiyini keşf etdi. Bunların neticesinde "@" işaresi ticari olaraq 1885-de, yazı maşınlarının ilk nümunesi olan Underwoodun klaviaturasındakı yerini aldı. O tarixden texminen 80 il sonra da kompüter klaviaturalarına e-mail işaresi olaraq keçirdildi.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7330 / 1230