canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Ali-Imran suresi

3. Ali-İmran suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
3. Ali-İmran suresi
(Medinede nazil olmuşdur, iki yüz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Elif, Lam, Mim. (Bu herfler Allahla Onun Peyğemberi arasında olan remzlerdir. Bu kitab hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur ve heç kesin onun benzerini getirmek qüdreti yoxdur. Bu kitab Elifden (Allahdan) Lam (Cebrail) vasitesi ile Mime (Muhemmede (s)) telqin olunmuşdur. Bu kitabın möhkem ve bu cür müteşabih (neçe cür yozulan, tefsir oluna bilen) ayeleri vardır.)
2. Tek olan Allah ki, Ondan başqa bir mebud yoxdur! O diri ve Öz zatı üzerinde dayanan, (varlıq alemini) öz yerinde saxlayan qüdret sahibi ve ebedidir.
3. Özünden qabaqkıları (peyğemberleri, şerietleri ve semavi kitabları) tesdiq eden bu kitabı haqq olaraq (ve ali ve eqlani bir meqsedle) sene tedricen nazil etdi. Tövrat ve İncili (onların her birini ise) birdefelik ve mecmu halında nazil etdi.
4. Bundan önce, insanları hidayet etmek üçün! Ve Furqanı (haqq ile batili bir-birinden ayıran diger sema kitablarını) nazil etdi. Şübhesiz, Allahın aye ve nişanelerini inkar edenler üçün şiddetli bir ezab vardır. Allah qüdretli ve intiqam sahibidir.
5. Şübhesiz, yerde ve göyde olanlardan heç bir şey (o cümleden sizin iman ve küfrünüz) Allaha gizli deyildir.
6. Sizi (anaların) uşaqlıqlar(ın)da istediyi şekile salan O dur. Ondan başqa bir tanrı yoxdur, yenilmez qüdretli ve (vücuda getirme ve yol göstermede) möhkem yaradılış sahibidir.
7. Bu kitabı sene nazil eden O dur. Onun (kitabın) bir hissesi kelmeleri aşkar (ve menası aydın) olan «möhkem» ayelerdir ki, onlar kitabın esası ve anasıdırlar (başqa ayelerde olan qaranlıq meqamlar onların vasitesi ile aradan qaldırılır). Diger bir hissesi «müteşabih» (bir neçe menası olan) ayelerdir (ve onların menası mezmununun genişliyi, mefhumunun derinliyi ve ondan nezerde tutulan meqsedlerin çoxluğu sebebinden ilk nezerde aydın deyildir ve onlar «möhkem»


[1] 2 3 ... 28 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6938 / 1217