canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
4 Nisa suresi

4. Nisa suresi
En-Nisa suresi
0. Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile.
1. Ey insanlar, Rebbinizden qorxun. O Allah(dan) ki, sizi bir candan (ilk möcüzevi varlıq kimi torpaq ve gilden yaratdığı adam, insan ve beşer adlı canlıdan) yaratdı, onun cinsinden (hemin cür möcüzevi şekilde) zövcesini yaratdı (ve onların arasında er-arvadlıq nikahı berqerar etdi) ve o ikisinden (onların birinci neslinde ilkin şeriet qanunlarına müvafiq olaraq ve ya naçarlıqdan bacı ile qardaşın evlenmesi ve ya qızlar üçün Cennet oğlanları, oğlanlar üçün ise Cennet qızları nazil etmek yolu ile) çoxlu kişi ve qadın (töredib) yaydı. Adı ile bir-birinizden bir şey istediyiniz Allahdan ve qohumlar(la elaqeni kesmekden ve bağlılıq tellerini qırmaq)dan qorxun. Heqiqeten, Allah daim size nezaret edir.
2. Ve yetimlerin mallarını (onlar heddi-büluğa çatdıqdan sonra) özlerine qaytarın. Murdar ve haram (mal)ı (qiymet ferqine göre) pak ve halal (mal) ile deyişdirmeyin (özünüzün pis malınızı onların qiymetli malları ile deyişdirmeyin). Hemçinin onların mallarını öz mallarınıza qatıb yemeyin ki, heqiqeten bu, böyük günahdır.
3. Eger yetim qızlar baresinde (hemin dövrün adet-enenesine uyğun evleneceyiniz teqdirde) edalete riayet etmeyeceyinizden qorxsanız, onda meyliniz olan (başqa) qadınlardan ikisi, ya üçü ve ya dördü ile evlenin. Ve eger birden edaletle reftar etmeyeceyinizden qorxsanız, onda, yalnız bir qadınla, ya aldığınız bir kenizle kifayetlenin. Bu iş sizin yolunuzu azmamağınıza ve zülm etmemeyinize daha yaxındır.
4. Ve qadınların mehriyyelerini onlara könül xoşluğu ile ve bir hediyye kimi verin (herçend ki, bu, sizin boynunuzda bir vacib, onlar üçün ise ilahi bir bexşişdir). Eger onlar könül xoşluğu ile ondan size bir şey bağışlasalar, onu nuş ve lezzetle xercleyin.
5. Allahın sizin (yaşayışınız) üçün dayaq etdiyi mallarınızı (ve yetimlerin mallarını), sefehlere (ve az yaşlı yetimlerin özlerine) vermeyin. Onlara hemin malın gelirinden ruzi verin, onları geyindirin ve onlarla beyenilen bir


[1] 2 3 ... 30 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6939 / 1194