canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
5 Maide suresi

5. Maide suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
5. Maide suresi
(Medinede nazil olmuşdur, yüz iyirmi ayedir)

Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ey iman getirenler, ehd-peymanlarınıza (nezir, ehd ve and içmek kimi özünüzle olan peymanlara, müqavile ve diger sazişler kimi camaatla bağladığınız peymanlara ve dinin hökmlerine riayet etmeyi boyuna götürmek kimi Allahla olan peymanlara ki, bezi şeylerin halallığına ve haramlığına riayet etmek de bu qebildendir) vefa edin. Dördayaqlı heyvanlar(ın etleri ve kesilerken analarının qarınlarından ölü halda çıxan balaları) size oxunan istisna olmaqla, ehram halında ov etmeyi halal hesab etmeyen sizlere halal edildi. Heqiqeten Allah istediyini hökm edir.
2. Ey iman getirenler, Allahın (hecc ve ümre emelleri ve o ibadetlerin mekanları kimi tovhid ve perestiş) nişanelerine, haram aylara (Receb, Zilqede, Zilhicce ve Meherrem aylarına), nişansız qurbanlığa ve boynunda boyunluq olan qurbanlığa ve Rebblerinden lütf ve razılıq dileyen Beytül-Heram zevvarlarına hörmetsizlik etmeyin. Ehramdan çıxdıqdan sonra ov ovlaya bilersiniz. Mescidül-Herama girmeyinize mane olmuş bir destenin edaveti sizi (onlara qarşı) heddi aşmağa vadar etmesin. Bütün xeyir iş(lerde) ve teqvada bir-birinize kömek edin ve günah ve heddi aşmaqda bir-birinizle kömekleşmeyin. Allahdan qorxun ki, heqiqeten Allah ağır cezalandırandır.
3. Ölü (kesilmeden murdar olmuş) heyvan, qan, donuz eti, (kesilen zaman başı üzerinde) Allahdan qeyrisinin adı çekilmiş, boğulmuş, vurmaqla öldürülmüş, hündürlükden yıxılaraq ölmüş, başqa bir heyvanın buynuzu vasitesile ölmüş ve yırtıcı heyvanın öldürerek yediyi heyvan - (yuxarıda qeyd edilen heyvanların eti halal olanlarından canı çıxmamış) şeriet qanunu ile kese bildikleriniz istisna olmaqla - (bunları yemek,) hemçinin, müqeddes daşın üzerinde (ya bütler üçün) kesilmiş heyvan(ın etini yemek) ve elece de (heyvanın etini) qumar oxları ile bölmek size haram oldu. Bu emellerin hamısı Allaha


[1] 2 3 ... 21 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6939 / 1209