canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
9 Tovbe suresi

9. Tovbe suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
9. Tovbe suresi
(Medinede nazil olmuşdur, yüz iyirmi doqquz ayedir)
1. (Bu ayeler) Allah ve Onun Peyğemberi terefinden müşriklerden ehd-peyman bağladığınız keslere nifret (ve onlarla olan ehd-peymanın leğv edilmesi ve onlara verilen amanın aradan qaldırılması) bildirişidir.
2. Odur ki, (ey müşrikler, bu nifret bildirişinin elan olunmasından sonra) dörd ay yer üzünde (azad) gezin ve bilin ki, siz Allahı aciz qoya bilmezsiniz (Onun çenginden yaxanızı qurtara bilmezsiniz) ve Allah kafirleri xar edendir.
3. Hemçinin (bu ayeler) Allah ve Onun Peyğemberi terefinden (bütün) insanlara böyük hecc gününde (qurban bayramı günü, yaxud hicretin doqquzuncu ilinde müşriklerle müselmanların hecc emellerini birlikde yerine yetirdikleri böyük hecc günü) bir bildirişdir ki: «Allah ve Onun Peyğemberi müşriklerden uzaqdırlar (onlarla heç bir ehd-peymanları yoxdur)». Buna göre de (ey müşrikler), eger tövbe etseniz (ve İslamı qebul etseniz), sizin üçün daha yaxşıdır ve eger üz dönderseniz, bilin ki, siz (ne mübarize etmek ve ne de qaçmaqla) Allahı aciz qoya bilmezsiniz. (Ey Peyğember,) kafirlere ağrılı bir ezabla mücde ver!
4. Müşriklerden ehd-peyman bağladığınız, sonra sizden (sizinle olan ehdlerinden) bir şeyi eskiltmeyen ve (düşmenlerinizden) sizin eleyhinize heç kese kömek etmeyenler istisnadırlar. Belelikle onların ehd peymanını müddetlerinin sonuna qeder tamamlayın. Heqiqeten Allah perhizkarları sevir.
5. Belelikle, ele ki, haram aylar (verilmiş möhlet ve döyüşmeyin haram olduğu dörd ay) sona çatdı, müşrikleri harada görseniz (ister Heremin daxilinde olsunlar, isterse de xaricinde, haram aylarda olsun ve ya başqa aylarda) öldürün, tutun, mühasireye alın ve her yerde onların pusqusunda durun. Belelikle, eger tövbe etseler, namaz qılsalar ve zekat verseler yollarını açın ki, heqiqeten Allah çox bağışlayan ve mehribandır.
6. Eger (teqib edilen) müşriklerden biri senden aman istese,


[1] 2 3 ... 20 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6934 / 1247