canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
10 Yunus suresi

10. Yunus suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
10. Yunus suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yüz doqquz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı
1. Elif, Lam, Ra. (Men her şeyi gören Allaham. Menim kitabım hemin bu heriflerden teşkil olunmuşdur, amma eyni zamanda möcüzedir. Menim kitabımın «möhkem» ve bu cür «müteşabih» ayeleri vardır. Bu herifler Allahla Onun peyğemberi Muhemmed - sellellahu eleyhi ve alihi ve sellem - arasında remzlerdir.) Bu sure hikmet öyreden kitabın ayeleridir. (Quranın, ya Lövhi-Mehfuzun ayeleridir ki, elmlere, şer’i hökmlere ve eqli bilgilere malikdir.)
2. Yoxsa insanlara (meleklerden ve cinlerden deyil) özlerinden olan bir kişiye «insanları (küfr, şirk ve fisqden) qorxut ve iman getirenleri Rebbi yanında onlar üçün gözel keçmiş, doğru meqam ve layiqli mükafatın olması ile mücdele» (deye) vehy etmeyimiz teeccüblüdür? (Buna göre de) kafirler dediler: «Doğrudan da bu (kişi) aşkar bir sehrbazdır».
3. Heqiqeten sizin Rebbiniz göyleri ve yeri altı gün(e beraber olan bir müdet)de (yaxud altı gece ve gündüzde, ya da altı merhelede) yaradan, sonra taxta (qüdret ve tedbir taxtına) hakim olan Allahdır. İşi (yaradılış işini) daim (sebeb-netice qanunu esasında) idare edir. (Dünyanın sebeb ve neticeleri arasında) Onun izni olmadan heç bir şefaetedici (vasite) yoxdur. Budur Rebbiniz olan Alah. Buna göre de Ona ibadet edin. Heç öyüd-nesihet almırsınız?
4. Sizin hamınızın dönüşü Ona terefdir. (Bu,) Allahın haqq ve sabit olan vedidir. Heqiqeten yaradılmışları evvelde yaradan, sonra ise onları (ömür müddetleri başa çatdıqdan sonra) iman getiren ve yaxşı işler görenleri haqq ve edaletle mükafatlandırmaq üçün (Özüne teref) qaytaran Odur. Kafirler üçün küfrlerinin cezası olaraq qaynar sudan ibaret içki ve ağrılı bir ezab vardır.
5. Güneşi işıqlı ve ayı (güneşin şüaları ile) nurlu eden ve illerin (qemeri illerinin) sayını ve hesabı (işlerinizin vaxtını) bilesiniz deye onun üçün (yer küresi etrafında


[1] 2 3 ... 15 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6938 / 1187