canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
11 Hud suresi

11. Hud suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
11. Hud suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yüz iyirmi üç ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Elif, Lam, Ra. (Men bütün eşyaları gören Allaham. Menim kitabım hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur, amma eyni zamanda möcüzedir. Menim kitabımın möhkem ve bu cür müteşabih ayeleri vardır. Bu herfler Allahla Onun peyğemberi Muhemmed (e) arasında olan remzlerdir. Bu Quran) ayeleri (kelmelerinin fesihliyine, quruluşunun möhkemliyine, mezmununun xeta, ixtilaf ve nesx olunmaqdan amanda qalmasına göre) möhkemlenmiş, sonra ise hikmetli ve xeberdar (Allah) terefinden (sureler, ayeler, hökmler, exlaqi gösterişler ve diger müxtelif maariflerle) etraflı şekilde izah edilmiş bir kitabdır.
2. (Menim devetim bundan ibaretdir) ki: «Allahdan başqasına ibadet etmeyesiniz. Heqiqeten men Onun terefinden sizin üçün bir qorxudan ve mücde verenem».
3. «Ve öz Rebbinizden bağışlanmaq isteyeseniz. Sonra (tövbe ederek) Ona teref qayıdın ki, sizi müeyyen müddetedek (dünya heyatının) gözel behrelerinden behrelendirsin ve her bir fezilet sahibine öz deyerini (her bir kamal sahibine kamalına uyğun olaraq onun dünya ve axiret kamilliklerinin mükafatını) eta etsin. Ve eger üz dönderseniz, şübhesiz, men sizin üçün böyük günün ezabından qorxuram».
4. Qayıdışınız (evvelce Berzexe, sonra Qiyamete ve daha sonra daimi nemet ve ya ezab mekanına daxil olmaqla) Allaha terefdir ve O, her şeye qadirdir.
5. Bilin ki, onlar (müşrikler Quranı eşiden zaman) Peyğemberden gizlenmek üçün sinelerini bükürler ve Allahı yada salmaqdan yayınmaq üçün qelblerini (Qurana diqqet etmekden) yayındırırlar. Bilin! Allah onlar öz paltarlarını başlarına ve bedenlerine bükende ve ya yatarken yorğanı başlarına çeken zaman onların gizletdiklerini de ve (dille) aşkar etdiklerini de bilir. Heqiqeten O, üreklerdeki sirleri bilendir.
6. Bu yer üzünde (heyvan, cin ve insan olmasından asılı olmayaraq) hereket eden her bir


[1] 2 3 ... 17 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6934 / 1247