canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
12 Yusuf suresi

12. Yusuf suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
12. Yusuf suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yüz on bir ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Elif, Lam, Ra. (Men bütün şeyleri gören Allaham. Menim kitabım hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur, lakin eyni zamanda möcüzedir. Bu kitabın «möhkem» ve bu cür «müteşabih» ayeleri vardır. Bu herfler Allahla Muhemmed - sellellahu eleyhi ve alihi ve sellem - arasında remzlerdir.) Bu (uca meqamlı) sure (ve ayeler, beşer cemiyyeti üçün) aydın Quranın ayeleri ve (Allah dergahına yaxın olan uca meqamlılar üçün) aşkar (olan Lövhi-Mehfuzda) yazılmış ayelerdir.
2. Heqiqeten Biz onu erebce bir Quran (oxunan ve ereb dilinde olan kelmeler) şekilinde nazil etdik ki, belke (onun uca maarifi barede) düşünesiniz ve ağılla derk edesiniz.
3. Biz bu Quranı sene vehy etmekle, en gözel ehvalatı en gözel hekaye etmek üslubu ile sene oxuyuruq ve heqiqeten sen bundan önce (bu ehvalatdan) xebersizlerden idin.
4. (Xatırla) o zaman(ı) ki, Yusuf öz atasına (Yequba) dedi: «Atacan, heqiqeten men (yuxuda) on bir ulduz, güneş ve ay gördüm; onları mene secde eden gördüm».
5. Dedi: «Oğulcan, öz yuxunu qardaşlarına danışma ki, sene (qarşı) hiyle işlederler. Heqiqeten Şeytan insana açıq-aşkar bir düşmendir».
6. «Ve belece (bu yuxuda seçildiyin kimi) Rebbin seni (gelecekde) seçecek ve yuxuların ve (semavi kitablarda, peyğemberlerin sözlerinde gelmiş) hedislerin yozumunu sene öyredecek ve senden önce ataların İbrahime ve İshaqa tamamladığı kimi sene ve Yequb ailesine (de) nemetini tamamlayacaqdır. Heqiqeten, Rebbin bilen ve hikmet sahibidir.
7. Heqiqeten Yusufda (onun özünde ruhunun ezemeti, insani keyfiyyetlerinin kamilliyi ve peyğemberlik meqamı baxımından) ve qardaşlarında (onunla qardaşlarının başına gelenlerde) soruşanlar üçün (ibret ve hidayet) nişaneler(i) vardır.
8. O zaman (bir-birlerine) dediler: «Yusuf ve (onunla bir anadan olan) qardaşı (Binyamin) atamızın


[1] 2 3 ... 15 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6934 / 1246