canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
13 Red suresi

13. Red suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
13. Red suresi
(Medinede nazil olmuşdur, qırx üç ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Elif, Lam, Mim, Ra. (Men bilen ve gören Allaham. Bu kitab hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur, amma heç kesin onun kimisini getirmek qüdreti yoxdur. Bu kitabın «möhkem» ve bu cür «müteşabih» ayeleri vardır. Bu herfler Allahla Onun Peyğemberi arasında olan remzlerdir.) Bu (surede olan) ayeler (cemlenmiş) bu kitabın (ve Quranın) ayeleridir. [Ve ya: (Alemde olan) bu (ayeler), bu (yaradılış) kitabın (ve yaradılış aleminin) ayeleridir.] Ve Rebbin terefinden sene nazil olan haqdır, lakin insanların çoxu (bu ayeleri eşitmelerine ve o ayeleri görmelerine baxmayaraq) iman getirmirler.
2. Allah göyleri sizin göre bilmediyiniz sütunlarla ucaldan, sonra ise (alemin hökmranlıq) taxt(ın)a hakim olan ve güneşi ve ayı (Özüne) ram edendir. Onların her biri (özünün düz ve dairevi hereket yolunda) müeyyen bir müddetedek hereketdedir. (Allah varlıq aleminin) işi(ni) idare edir, (Quranda, alemlerde ve nefslerde olan) nişaneleri müfessel beyan edir ki, belke siz (bu alemden sonra) Rebbinizle görüşeceyinize yeqinlik tapasınız.
3. Ve bu yeri döşeyen, orada sabit ve möhkem dağlar ve çaylar yaradan ve orada bütün meyvelerden (heyvanlardan ve bitkilerin toxumlarından) cüt-cüt ve erkek ve dişi yaradan Odur! Geceni (tedricle, gecelerin uzanan vaxtlarında) gündüzün üzerine örtür. Şübhesiz, bunda (atmosfer deyişkenliyinde) Onun zat ve sifetlerinin birliyine dair) düşünen deste üçün nişaneler vardır.
4. Ve yer üzünde bir-birinin kenarında olan qiteler, üzüm bağları, ekinler ve bir kökden ve müxtelif köklerden olan xurma ağacları vardır ki, hamısı bir su ile suvarılırlar ve bununla bele, mehsul baxımından onların bezisini bezisinden üstün edirik. Heqiqeten bunda (yaradılışın bu müxtelifliyinde) ağıllarını işleden deste üçün nişaneler vardır.
5. Eger (bir şeye) teeccüblenirsense, onda teeccüblü onların (dedikleri) «meger


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6934 / 1246