canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
16 Nehl suresi

16. Nehl suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
16. Nehl suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yüz iyirmi sekkiz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile.
1. (İslamın qelebesi ve müşriklerin ezabı barede) Allahın emri gelib çatdı, buna göre de, onda telesmeyin. Allah ona şerik qoşduqlarından pak ve ucadır.
2. Melekleri Öz emri ile ruhla (vehy ve Quranla) birlikde bendelerinden istediyine nazil edir ki, xeberdarlıq edin: «Menden başqa bir mebud yoxdur, odur ki, Menden qorxun!»
3. Göyleri ve yeri (ve bu ikisinin arasında olanları) haqq olaraq (ve uca ve eqli esasları olan bir meqsed üçün) yaratdı. O, onların şerik qoşduqlarından uca ve üstündür.
4. İnsanı (onun ilk ata-anası istisna olmaqla) nütfeden (valideyinlerin bir-birine qarışmış deyersiz nütfesinden) yaratdı. Amma (bununla bele) o, birden-bire açıq-aşkar düşmen(e çevrilmiş)dir (ki, hetta öz yaradanına qarşı çıxır).
5. Ve dördayaqlıları (deve, inek ve qoyunu) yaratdı. Onlarda sizin üçün bedenin istiliyi ve heyatın rahatlığı vasitesi ve (diger) xeyirler vardır. Ve siz onlardan (onların südünden ve etinden) yeyirsiniz.
6. Ve onlar(ı saxlamaq)da sizin üçün onları axşamlar otlaqdan istirahet yerlerine qaytaranda ve seherler otlağa gönderende bir gözellik ve zinet vardır.
7. Onlar sizin ağır yüklerinizi yalnız çox çetinlik bahasına yetişe bileceyiniz şehere daşıyırlar. Heqiqeten sizin Rebbiniz çox şefqetli ve mehribandır.
8. Atları, qatırları ve ulaqları onlara minmeyiniz ve hem de zinet ve bezek olsunlar deye (yaratdı). Hemçinin (hele yer üzünde xam malını yaratmaq ve size ixtira etmek qüdreti vermekle) sizin (müherrikle işleyen neqliyyat vasiteleri kimi) bilmediyiniz şeyleri de yaradacaqdır.
9. Ve (eqide, nefsin adetleri ve emellerin) düzgün yol(unu göstermek) Allahın öhdesinedir ve yollardan bezisi eyridir. Eger isteseydi sizin hamınızı (mecburi suretde) hidayet ederdi (lakin din yolunu seçmekde mecburiyyet yoxdur).
10. Göyden


[1] 2 3 ... 16 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6933 / 1256