canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
17 Isra suresi

17. İsra suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
17. İsra suresi
(Mekkede nazil olmuşdur ve yüz on bir ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Öz bendesini (Muhemmedi-sellellahu eleyhi ve alihi ve sellem) Özümüzün (tovhid, qüdret ve hikmetimizin) bezi nişanelerimizi ona göstermek üçün bir gece Mescidül-Heramdan etrafını (nazil olmuş meleklerin ve oradan çıxmış peyğemberlerin meneviyyatı, çoxlu ağacların yaşıllığı ve çaylar ile) mübarek (bereketli) etdiyimiz Mescidül-Eqsaya aparan Allah (her bir eybden) pak ve nöqsansızdır. Elbette (Öz bendesinin ve yuxarı alemin sakinlerinin danışığını) eşiden ve (onların hamısının halını) gören Odur (O Allahdır).
2. Biz Musaya kitab (Tövrat ve sehifeler) verdik ve onu ve onun kitabını İsrail övladlarının beledçisi etdik ki, (onlara) «Menden başqa heç kesi (dünya ve axiret işlerinizin) vekil ve idare eden(i) tutmayın» (desinler).
3. (İsrail övladları) Nuhla birlikde (gemiye) mindirdiyimiz keslerin övladlarıdır. Çünki o, şükr eden bir bende idi.
4. Biz İsrail övladlarına (Tövrat) kitablarında qeti hökm verdik ve elan etdik ki: Şübhesiz, siz yer üzünde (Felestinde) iki defe fesad töredecek ve böyük bir itaetsizliye mürtekib olacaqsınız.
5. Belelikle, o iki itaetsizliyin birincisinin (cezasının) ved edilmiş vaxtı çatanda, Özümüzün çox döyüşken olan bezi bendelerimizi sizin üzerinize göndererik. Belelikle onlar (sizi öldürmek üçün hetta) evlerin içini axtararlar (ki, heç kimi diri qoymasınlar). Bu, baş verecek qeti bir veddir.
6. Sonra onlar üzerinde qelebe ve hakimiyyeti yeniden size qaytarar, size mallar ve oğullarla kömek eder ve sizi say baxımından (onlardan) çox ederik.
7. Eger yaxşılıq etseniz, özünüze yaxşılıq etmisiniz ve eger pislik etseniz, özünüze aiddir. Diger (itaetsizliyin cezasının) ved edilmiş vaxt(ı) çatanda, üzlerinizi (meğlubiyyetin ve ezabın şiddetinden) qemli ve qara etmek, birinci defe daxil olduqları kimi, mescide (Mescidül-Eqsaya)


[1] 2 3 ... 16 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6938 / 1216