canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
19 Meryem suresi

19. Meryem suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
19. Meryem suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, doxsan sekkiz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Kaf Ha Ya Ayn Sad. (Men kifayet eden, hidayet eden, ixtiyar sahibi, alim ve vedi doğru olanam. Bu herfler Allahla Onun Peyğemberi arasında remzlerdir. Bu kitab hemin heriflerden teşkil olunmuşdur. Lakin heç kesin onun kimisini getirmek qüdreti yoxdur. Bu kitabın «möhkem» ve bu cür «müteşabih» ayeleri vardır.)
2. (Bu sure) Senin Rebbinin bendesi Zekeriyyaya (olan) merhemetinin xatırlanmasıdır.
3. O, gizli sesle Öz Rebbini sesleyen zaman.
4. Dedi: Ey Rebbim, heqiqeten (bedenimdeki) sümüklerim süstleşib ve baş da (başımın tükü de) qocalıqdan (ağarıb) parıldayır. Ey Rebbim, duamda heç vaxt Senden (dilediyimi almaqdan) mehrum olmamışam [ve ya: Ey Rebbim heç vaxt Senin devet ve emrinde itaetsiz olmamışam].
5. Men özümden sonra emim uşaqlarından (onların menim üçün pis canişin olacaqlarından) qorxuram ve zövcem de evvelden qısır olub. Buna göre de mene Öz dergahından varis olacaq bir övlad eta et.
6. (Övlad eta et) ki, menim ve Yequb övladlarının varisi olsun. Ve ey menim Rebbim, onu (menevi kamillikler baxımından) beyenilen et!
7. (Ona xitab etdik ki:) Ey Zekeriyya, Biz sene adı Yehya olan bir oğlanın mücdesini veririk ki, bundan önce (heç kesi) ona adaş (ve ya insani kamillikler baxımından ona benzer) etmemişik.
8. (Zekeriyya) dedi: Ey Rebbim, zövcem evvelden qısır olduğu ve özüm de qocalıb elden düşdüyüm halda menim nece övladım ola biler?
9. (Vehy meleyi) dedi: «Eledir, (lakin) Rebbin «bu iş Menim üçün asandır ve heqiqeten seni bundan evvel (heç) bir şey olmadığın halda yaratdım» buyurmuşdur.
10. (Zekeriyya) dedi: «Ey Rebbim! (Bu mücdenin gerçekleşeceyi baresinde) mene bir nişane ver». Buyurdu: «Nişanen budur ki, sağlam olmağına baxmayaraq üç (gün üç) gece (dalbadal) insanlarla danışa bilmeyeceksen». (Dilin Allahla danışmaq üçün


[1] 2 3 ... 9 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6933 / 1252