canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
20 Ta - Ha suresi

20. Ta-Ha suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
20. Ta-Ha suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yüz otuz beş ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ta Ha. (Men pak, qüsursuz ve hidayet edenem. Ey Muhemmed! Ey pak qelbli ve yol gösteren böyük insan! Namaz vaxtı her iki ayağını yere qoy.)
2. Biz Quranı sene (onun icrası yolunda, yaxud onun qebul edilmemesinden teessüflenmekle, yaxud da ağır ibadetle etmekle) zehmet ve eziyyete düşmeyin üçün nazil etmedik.
3. Lakin (Biz onu) qorxan (tovhid fitreti esasında xilqetinde yaradılışın menşeyi ve mead qorxusu olan) her bir kese bir öyüd olması üçün (gönderdik).
4. (Bu Quran) yeri ve uca göyleri yaradan terefinden nazil edilmişdir.
5. Rehman olan Allah (varlıq aleminin seltenet ve hökmranlıq) taxtın(ın) üzerinde qerar tutmuşdur.
6. Göylerde, yerde, onların ikisinin arasında ve torpağın altında (ve yer küresinde) olanlar(ın hamısı) Ona mexsusdur (onların hamısının yaradılışı, qorunması, idare edilmesi ve yox edilmesi Onun istek ve qüdretine tabedir).
7. Eger sözünü aşkar desen (buna ehtiyac yoxdur), çünki O, gizlini de, daha gizlini de bilir (gizliden meqsed xelveti söhbet, daha gizliden meqsed ise qelbe gelen ve ya hetta heç qelbe de gelmeyen fikirdir).
8. Tek olan Allah (ki), Ondan başqa bir mebud yoxdur! En gözel adlar Ona mexsusdur. (Onun vacibel-vücud, qedim ve ezeli kimi bezi adları Ondan qeyrisine şamil edile bilmez. Heyy, alim ve qadir kimi bezi adları ise müeyyen qoşmalarla şamil edile biler.)
9. Musanın hekayeti sene çatıbmı?
10. O zaman o, (Medyenden Misire gedende Tuva sehrasının yaxınlığında yolu itirdiyi vaxt) bir od görmüş ve ailesine demişdi: Siz dayanın. Men heqiqeten bir od gördüm. Belke ondan size bir şöle getirdim ve ya odun başında yol gösteren tapdım.
11. Belelikle oda çatanda nida geldi ki: Ey Musa!
12. Heqiqeten senin Rebbin Menem! Buna göre de neleynini (ayağından) çıxart. Çünki sen müqeddes Tuva


[1] 2 3 ... 13 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6933 / 1256