canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
25 Furqan suresi

25. Furqan suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan dilinetercüme ve şerhi
25. Furqan suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yetmiş yeddi ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Furqanı (haqq ile batili bir-birinden ayıran, aye ve sureleri bir-birinden ayrı olan Quranı) alemdekilerin hamısını (kökleri kesilenedek bütün insan ve cinleri) qorxutmaq üçün bendesine tedricen nazil eden (Allah) uca, ebedi ve çox bereketlidir.
2. O Allah ki, göylerin ve yerin mülkiyyet ve hakimiyyeti Ona mexsusdur, Özü üçün övlad götürmemişdir, mülkiyyet ve hakimiyyetinde heç bir şeriki olmamışdır, her bir şeyi yaradıb ve (onların) her biri üçün (vücud, elametleri, heyatını davam etdirmesi ve qarşılıqlı elaqeler baxımından) öz halına münasib ölçü teyin etmişdir.
3. Allahın yerine (neinki) heç bir şey yaratmayan, (hetta) özleri yaradılan (yaradılmış olan), özleri üçün heç bir ziyan ve xeyire malik olmayan ve öldürmeye, heyat bexş etmeye ve ölümden sonra diriltmeye qadir olmayan mebudlar götürdüler.
4. Kafirler dediler: «Bu (Quran), onun (Muhemmedin (s) ) özünden uydurduğu ve diger bir destenin (yehudilerin) bunda ona kömek etdikleri yalandan başqa bir şey deyildir». Belelikle onlar doğrudan da (Peyğembere bele bir nisbet vermekle böyük) bir zülme ve yalana batdılar.
5. Ve dediler: «(Bu kitab) onun isteyi ile (başqalarının) onun üçün yazdıqları keçmişlerin efsaneleridir; hemin yazı seher-axşam ona oxunur (ve o da eşitdiklerini ezberleyerek camaata oxuyur)».
6. De: «Onu (Quranı) göylerde ve yerde olan örtülü sirleri (mexluqatın elm ve hisslerinin çerçivesinden xaric olanları) bilen (Allah) nazil etmişdir». Heqiqeten O, çox bağışlayan ve mehribandır (ve bu sebebden kafirlere ezab göndermekde telesmir).
7. (Müşrikler) dediler: «Bu nece peyğemberdir ki, yemek yeyir ve bazarlarda gezir?! (Halbuki peyğember melek olmalıdır.) Ne üçün ona (heç olmasa) bir melek nazil olmur ki, onunla birlikde (insanları) qorxutsun (ve onun peyğemberliyini tesdiq etsin)?»
8. Yaxud ne üçün (göyden) ona bir


[1] 2 3 ... 9 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6938 / 1217