canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
27 Neml suresi

27. Neml suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
27. Neml suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, doxsan üç ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ta, Sin. (Bu herfler Allahla Onun Resulu arasında olan remzlerdir. Bu kitab hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur, lakin heç bir kesin onun benzerini getirmeye qüdreti yoxdur. Ve bu kitabın möhkem ayeleri ve bele müteşabih ayeleri vardır. And olsun Turi-sinaya ve Süleymana ki, bu sure Quranın, aşkar ve aydınlıq getiren kitabın ayeleridir).
2. Möminlere yol gösteren ve mücde verendir.
3. O keslere ki, namaz qılır ve zekat verirler, o keslere ki, axiret gününe yeqinlik tapmışlar (möhkem inanırlar).
4. Heqiqeten, axiret gününe iman getirmeyenlerin (çirkin ve batil) emellerini (onları öz başlarına buraxmaq ve şeytanı onlara hakim etmekle) nezerlerinde zinetlendirdik. Buna göre de onlar daim derbeder bir veziyyetdedirler.
5. Onları şiddetli ezab gözleyir ve axiretde en böyük ziyana uğrayacaq kesler de onlardır! (Çünki, möminin günahdan elave savabları da vardır, lakin onların savabları aradan getmişdir).
6. (Ya Peyğember!) Heqiqeten, bu Quran hikmetli olan ve (her şeyi) bilen (Allah) terefinden sene verilir.
7. (Yada sal) o zaman ki, Musa öz ailesine demişdi: «Men bir od hiss etdim (uzaqdan gördüm), tezlikle size ondan bir xeber, yaxud (ondan) qoparılmış bir köz getirerem ki, belke qızınasınız.»
8. Musa alovun yanına çatdıqda bele bir nida geldi: «Alovun içinde olan (qüdret ve celalı alovda tecelli eden Allah, yaxud alovun içinde Allahın müqeddesliyini beyan eden melekler), alovun yanında olan (Musa) çox xeyirli ve bereketlidir. Alemlerin Rebbi olan Allah pak ve müqeddesdir.»
9. «Ya Musa, heqiqeten, yenilmez qüdret ve hikmet sahibi olan Allah Menem».
10. «Esanı at! (Musa esasını yere atdı.) Onun - iti sürünen ilan kimi süretle hereket etdiyini gördükde, arxaya döndü ve (ele getdi ki,) heç arxasına bele baxmadı. (Ses geldi:) «Ya Musa, qorxma!


[1] 2 3 ... 10 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6933 / 1256