canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
28 Qeses suresi

28. Qeses suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
28. Qeses suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, seksen sekkiz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ta, Sin, Mim. (Bu herfler Allahla Onun Resulu arasında olan remzlerdir. Ve bu kitab hemin herflerden teşkil olunmuşdur, lakin heç bir kesin onun oxşarını getirmeye qüdreti yoxdur. Bu kitabın möhkem ayeleri ve bu cür de müteşabih ayeleri vardır.) And olsun Turi - Sinaya ve Mekkeye, Tuba ve Sidr ağaclarına ve Muhemmede (s) ki,
2. Bu sure bu aşkar ve aydınlıq getiren kitabın ayelerinden ibaretdir.
3. Biz iman getiren qövm(ü düz yola getirmek) üçün Musa ve Fironun xeberinden (sergüzeştinden) bezisini haq ve düzgünlükle (Cebrailin dili ile) sene oxuyuruq.
4. Heqiqeten, Firon (Misrin padşahı) o torpaqda baş qaldırdı ve hakimiyyet tapdı ve oranın camaatını müxtelif destelere parçaladı (her desteye öz dövletinin işlerinin bir hissesini tapşırdı ve her bir desteni o birisi ile düşmen etdi.) Onlardan bir desteni (İsrail övladlarından ibaret olan desteni) zeifliye (ve qul olmağa) sürüklüyürdü (ve bu neslin kökünün kesilmesi üçün) oğlanlarının hamısının başını kesir ve qadınlarını (ise) sağ buraxırdı. Heqiqeten, o, fesad töredenlerden idi.
5. Biz (ise) istedik ki, o yerde (memleketde) zeif salınmışlara merhemet gösterek ve onları (camaata) imam, (yer üzüne) varis edek.
6. Ve onlar üçün o torpaqda qüdret ve hakimiyyet vasiteleri hazırlayaq (ya onları o torpaqda yerleşdirek), Firona ve (onun veziri) Hamana ve qoşunlarına onların (İsrail övladları) terefinden qorxduqları ve çekindikleri şeyi gösterek.
7. Biz Musanın anasına sirli ve süretli bir şekilde ilham etdik: «Onu emizdir, ele ki, ondan ötrü (Fironun adamlarının ondan xeber tutmalarından) qorxdun, onu (bir sandığın içerisine qoy ve) deryaya at. Qorxma ve qemgin olma, şübhesiz, Biz onu sene qaytararıq ve özünü de şeriet sahibi olan peyğemberlerden ederik».
8. Belelikle, Fironun ailesi onu (suyun


[1] 2 3 ... 12 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6933 / 1256