canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
31 Loqman suresi

31. Loğman suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
31. Loğman suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, otuz dörd ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile.
1. Elif, Lam, Mim. (Bu kitab hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur. Eyni zamanda bir möcüzedir. Bu kitab Elif (Allah) terefinden Lamın (Cebrail) vasitesile Mime (Muhemmed - sellellahu eleyhi ve Alihi ve selleme) nazil olunmuşdur. Bu kitabın möhkem ayeleri ve bu cür de müteşabih ayeleri vardır.)
2. Bu (surenin) ayeler(i) hikmetamiz kitabın ayeleridir (Quranın, yaxud Lövhi-Mehfuzun ayeleridir. O, elmlere, şeriet hökmlerine ve müsteqil eqli mefhumlara şamildir).
3. O yaxşı emel sahibleri üçün düz yol gösteren ve rehmetdir.
4. O kesler ki, namaz qılır, zekatı ödeyir ve axirete de yeqinlikleri vardır.
5. Onlar öz Rebbi terefinden (din merifetleri ve insani kamallara doğru geden) doğru bir yol üzerindedirler ve nicat tapanlar da onlardır.
6. İnsanlar arasında eleleri vardır ki, cahilliyi üzünden (insanları) Allah yolundan azdırmaq ve mesxereye qoymaq üçün boş ve menasız sözleri (insanı tebii haletden çıxaran fesadlı, haram mahnılar, pozğun şerler ve söhbetleri, böhtan ve qeybeti, fesad töredici efsaneler ve s. kimi sözleri) satın alar.Onların rüsvayedici bir ezabı olacaqdır.
7. Bizim ayelerimiz (kitabımızın ayeleri) ona oxunduğu zaman tekebbürle üz çevirir, ele bil onu eşitmir, ele bil her iki qulağında ağırlıq vardır! Bele ise (ya Peyğember!) sen de ona ağrılı bir ezabla mücde ver!
8. Elbette iman getirib yaxşı işler görenler üçün bol nemetli Cennetler ve bağlar vardır.
9. (Onlar) Orada hemişelik qalacaqlar; (bu) Allahın haqq ve sabit vedidir. (O,) yenilmez qüdret ve (dünyada dini qanunlar çıxarmaq ve axiretde cezanı tetbiq etmekde) hikmet sahibidir.
10. (Allah) göyleri göre bilmeyeceyiniz bir sütunla yaratdı ve (yer zelzeleler ile) sizi yırğalamasın deye yerde sabit, möhkem dağlar berqerar etdi ve ora her növ canlılardan yaydı. (Biz)


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 534