canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
32 Secde suresi

32. Secde suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
32. Secde suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, otuz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Elif, Lam, Mim. (Bu kitab hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur ve eyni zamanda möcüzedir. Bu kitab Elif (Allah) terefinden Lamın (Cebrail) vasitesile Mime (Muhemmed - sellellahu eleyhi ve Alihi ve selleme) nazil olunmuşdur. Bu kitabın möhkem ayeleri ve bu cür de müteşabih ayeleri vardır.)
2. Bu kitabın alemlerin Rebbi terefinden nazil edilmesinde heç bir şekk - şübhe yoxdur.
3. Yoxsa (Mekke müşrikleri): (Muhemmed) Bunu (bu kitabı) özünden uydurmuşdur»- deyirler. (Bele deyildir) eksine, bu senden önce (İbrahim (eleyhissalam)ın, yaxud İsa (eleyhissalam)ın zamanından sonra) onlara bir qorxudan (peyğember) gelmeyen bir qövmü qorxutmağın üçün senin Rebbin terefinden (nazil) olan hemin haqdır ve (O) sabitdir. Belke doğru yola yönelsinler.
4. Göyleri ve yeri ve onların arasındakıları altı günde (altı gündüzde, yaxud altı gece ve gündüzde ve ya altı dövrde uzun bir müddetde) yaradan, sonra ise (alemin seltenet ve tedbir) erş(in)i hökmü altına alan Allahdır. Sizin Ondan başqa heç bir haminiz (qeyyumunuz) ve şefaetedeniniz (yaradılış işlerinin axınında bir vasite) yoxdur. Meger öyüd-nesihet almırsınızmı?!
5. O, (xilqetin evvelinden Qiyamet qopacağı vaxta qeder) bu dünyanın işlerini (Öz celal) sema(sın)dan (bu yer baresinde olan fermanla, meleklerinin eli ile) tedbir ve tenzim edir. Sonra (tedbirden hasil olunan neticeler) sizin
saydığınız illerden min ile beraber olan bir günde On(un dergahın)a sarı yükseler (ve araşdırılmaq ve hökm olunmaq üçün «hesab» dayanacağında Ona teqdim olunur).
6. O uca meqam, qeybi de, aşkarı da bilen ve yenilmez qüdret sahibi ve mehriban olan (Allah)dır.
7. O, yaratdığı her şeyi gözel yaratmışdır (onun üzvlerini bir-birine ve bütünlükde ise onu yaradılış meqsedine mütenasib etmişdir) ve insanın yaradılışına palçıqdan başladı


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 281