canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
33 Ezhab suresi

33. Ehzab suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
33. Ehzab suresi
(Medinede nazil olmuşdur, yetmiş üç ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile.
1. Ya Peyğember, Allahdan qorx ve kafirlere ve münafiqlere itaet etme, çünki Allah daim (işlerin meslehetlerini) bilendir ve (onların icrasında) hikmet (diqqet ve möhkemlik) sahibidir.
2. Sene Rebbin terefinden vehy olunana tabe ol (ve müşriklerin saziş bağlamaq teklifine ehemiyyet verme), heqiqeten, Allah daim etdiklerinizden xeberdardır!
3. Allaha tevekkül et ve Allah (bendelerinin işlerinde) vekil olmaqda ve işleri düzüb - qoşmaqda kifayet eder.
4. Allah heç bir kes üçün daxilinde iki ürek (ve bedeninde iki can ve elbette ki, beyninde iki bir - birine zidd etiqad) yaratmamışdır; «zihar» etdiyiniz (analarınıza oxşatmaqla özünüze haram etdiyiniz) qadınlarınızı (zövcelerinizi) size (heqiqi) ana etmemişdir; oğulluğa götürdüklerinizi de size (heqiqi) oğul etmemişdir, bunlar (qadınlarınızı haram etmeyiniz ve özünüze oğul seçmeyiniz) sizin dilinizle dediyiniz (boş) sözdür. Allah haqq söyleyir ve O, bendelerini (doğru) yola getirir.
5. Onları (öz) atalarının adı ile çağırın. Bu, Allah yanında daha edaletlidir. Eger atalarının kim olduğunu bilmeseniz onlar sizin din qardaşlarınız ve dostlarınızdır (deyin: bu, menim din qardaşım, yaxud dostumdur). Eger bir yerde - (aid etmekde) - sehv etseniz, size günah yoxdur. Lakin (günah) qelblerinizle, qesden (bilerekden onları başqasına aid) etmenizdir ve Allah hemişe bağışlayan ve rehimlidir.
6. Peyğember möminlere özlerinden daha çox layiqdir (Peyğemberin onların can ve mallarından istifade etmek baredeki isteyi onların öz isteklerinden irelidir) ve onun zövceleri (onların ehtiramının saxlanması ve onlarla evliliyin haram olması baxımından) onların (möminlerin) anaları (hökmünde)dir. Qohumlar (vereselik meselesinde) bir-birlerine Allahın kitabında (Lövhi-Mehfuzda, ya Quranda) möminlerden ve mühacirlerden daha layiqdirler,


[1] 2 3 ... 11 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 304