canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
35 Fatir suresi

35. Fatir suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
35. Fatir suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, qırx beş ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Hemd göyleri ve yeri (ilk defe, önceden nümune olmadan yoxdan) yaradan, ikiqanadlı, üçqanadlı, dördqanadlı melekleri (yaradılış aleminin idare olunması ve vezifelerin yerine yetirilmesi aleminde vehy ve ilham işini icra etmeleri üçün) elçiler eden tek olan Allaha mexsusdur. O, yaradılışda istediyini artırar ve varlıq aleminde yayar, çünki Allah her şeye qadirdir.
2. Allahın insanlar üçün açdığı her hansı bir rehmetin (menevi ve maddi rehmetlerin) qarşısını alacaq heç bir kes ola bilmez, Qarşısını aldığı bir şeyi ise Ondan sonra bir açacaq kes ola bilmez. Yenilmez qüvvet ve hikmet sahibi olan Odur.
3. Ey insanlar, Allahın size olan nemetlerini yada salın, meger yegane olan Allahdan başqa ele bir yaradan varmı ki, size göyden ve yerden ruzi versin? Ondan başqa bir tanrı yoxdur, ele ise (haqdan) nece ve haraya dönderilirsiniz?!
4. Eger seni tekzib etseler (qemgin olma), heqiqeten, senden önce de peyğemberler tekzib olunmuşdur. (Mükafata ve cezaya layiq olan) bütün işler (axiret gününde) Allaha teref qaytarılacaqdır.
5. Ey insanlar, şübhesiz, Allahın (dirilmek ve ceza barede olan) vedi haqdır, bele ise mebada dünya heyatı(nın zahiri görünüşü ve lezzetleri) sizi aldatsın ! Ve mebada o çox hiyleger olan (Şeytan) sizi Allah(ın möhlet vermesi ve bağışlamasıy)la aldatsın!
6. Heqiqeten, Şeytan sizin düşmeninizdir, bele ise onu (özünüze) düşmen bilin! Heqiqeten, o, öz destesini (ona uyanları) Cehennemin alovlu odunun ehlinden olmağa devet edir.
7. Kafirler üçün şiddetli bir ezab vardır, iman getirenler ve yaxşı işler görenler üçün ise bağışlanma ve böyük bir mükafat vardır.
8. Pis emelleri onun üçün zinetlenmiş olan ve onları gözel gören (bilen) bir kes, (heqiqeti gören mömin kimidirmi? Esla bele deyildir) çünki, Allah (beşeri devet edib delilleri teqdim


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 602