canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
36 Yasin suresi

36. Yasin suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
36. Yasin suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, seksen üç ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ya, Sin. (Bu herfler Allahla Onun Resulu arasında olan remzlerdir. Bu kitab hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur, lakin heç kimin onun benzerini getirmek qüdreti yoxdur. Ve bu kitabın möhkem ayeleri ve bu cür de müteşabih ayeleri vardır. Ey, insaniyyetde yegane olan kes,)
2. Bu hikmetli (batilin ziyanı müqabilinde möhkem olan, hikmetle danışan, haqla batilin arasında hökm eden ve eqli merifetler ve semavi şerietlere malik olan) Qurana and olsun ki,
3. Şübhesiz, sen (Allah) peyğemberleri (zümresi)ndensen (peyğemberliye seçildiyin vaxtdan insanların nesilleri kesilinceyedek onlara gönderilmisen).
4. (Sen) düzgün olan bir yoldasan (şeriet elmleri ve eqli merifetler yolunda).
5. (Bu), qüdretli ve mehriban (Allah terefinden) nazil edilmiş (bir kitab)dır. (Mehribanlığı Quranın nazil olmağına bir sebeb, qüdreti ise onun icrasına zamindir).
6. (Bu kitabla) ele bir qövmü qorxudasan ki, ata - babaları (İsanın, yaxud İbrahimin zamanından beri) qorxudulmamışlar, buna göre de (din heqiqetlerinden) qafildirler.
7. Şübhesiz, onların ekseriyyetine (Allahın Lövhi - Mehfuzda derc olan) söz(ü: «Cehennem onların yeridir» sözleri) sabit olmuş ve heyata keçmişdir, buna göre de daha iman getirmezler.
8. Heqiqeten, Biz onların boyunlarına çenelerine kimi çatan zencirler keçirmişik, buna göre de başları yuxarı doğru qalmışdır. (buna göre de özlerine baxa bilmirler ki, özlerinde olan ayelerle (nişanelerle) ayılsınlar).
9. Biz onların önlerinden ve arxalarından sedd çekib onları (her bir terefden) örtdük (yaxud gözlerini kor etdik). Buna göre de görmürler (öz etraflarını göre bilmirler ki, tebiet aleminde nişanelerle ayılsınlar).
10. Onlar üçün birdir: onları qorxutsan da, qorxutmasan da - iman getirmeyecekler.
11. Sen ancaq nesihetverici Quran(ı qebul


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 507