canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
37 Saffar suresi

37. Saffat suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
37. Saffat suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yüz seksen iki ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile.
1. And olsun uzun, möhkem sef bağlayanlara (Allah itaeti üçün cergeye durmuş meleklere; camaat namazında sefe durmuş möminlere; cihad üçün cergeye düzülmüş esgerlere).
2. (And olsun) saxlayanlara (beşer övladını günahlardan saxlayan; buludları bir yerden diger bir yere qovan meleklere; pisliklerden qoruyan Quran ayelerine; pis emellerden saxlayan möminlere) ki, İlahi terefinden (yaradılış ve şeriet) saxlamaları vardır.
3. (And olsun) Zikri (Quranı) tilavet edenlere (semavi kitabları oxuyan meleklere; peyğemberlerin qulaqlarına ve qelbine vehy kelmelerini oxuyanlara; semavi kitabları oxuyan möminlere) ki,
4. Heqiqeten, sizin Tanrınız tekdir.
5. (O,) göylerin, yerin ve onların arasında olanların Rebbidir. Meşriqlerin (il boyu güneşin ve ulduzların doğduqları mekanın da) Rebbidir.
6. Heqiqeten, Biz (sizin yere) yaxın göyü ulduzlarla bezedik.
7. Ve onu her hansı bir asi ve xebis Şeytan(ın daxil olmasın)dan qoruduq.
8. Onlar (yer ehalisinin sirleri danışılan) uca alemin meleklerinin böyüklerin(in sözlerin)e qulaq asa bilmezler ve her terefden oxlanmağa meruz qalarlar.
9. Şiddetle qovularlar ve onlar üçün (Qiyametde) daimi bir ezab vardır.
10. Ancaq (şeytanlardan) biri (uca meqamdan bir söze) oğrun-oğrun qulaq as(maq iste)se, onu da yandırıb-yaxan bir şöle ve parlaq ulduz (şölelenmiş od) teqib eder.
11. (Ya Muhemmed!) Bele ise bunlardan (Mekke müşriklerinden) soruş ki, xilqetce bunlar daha möhkemdirler, ya Bizim yaratdıqlarımız (melekler, göyler ve yer)? Heqiqeten, Biz bunları yapışqan bir palçıqdan yaratdıq (Xilqetde daha zeifdirler, itaetsizlikde ise daha qüvvetlidirler).
12. Eslinde sen (müşriklerin inkar ve tekzibinden) teeccüblenirsen, onlar ise (senin devetini ve teeccübünü) mesxereye qoyurlar.
13.


[1] 2 3 ... 10 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 607