canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
38 SAD suresi

38. Sad suresi

Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
38. Sad suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, seksen sekkiz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Sad. (Bu, Allahla Onun Peyğemberi arasında olan remzdir. Bu kitab hemin bu herflerden teşkil olunmuşdur, lakin heç kesin onun kimisini getirmek qüdreti yoxdur. Bu kitabın «möhkem» ve bu cür «müteşabih» ayeleri vardır.) And olsun şerefli ve (tovhidi, peyğemberleri ve haqq maarifini) yada salan Qurana (ki, sen peyğembersen ve sözlerin doğrudur)!
2. (Onların deyilenleri qebul etmemelerinin sebebi senin tebliğinin qüsurlu olması deyil.) Eksine, küfr edenler tekebbür ve qürur, müxalifet ve düşmençilik içerisindedirler.
3. Onlardan qabaq bir çox insan cemiyyetlerini mehv etdik. (Onlar ezab nazil olan zaman tövbe edib kömek dileyerek) feryad qopardılar, amma hemin vaxt möhlet ve feryad vaxtı deyildi.
4. Onlar özlerine (melek ve cinlerden deyil) öz (cins)lerinden qorxudan gelmesinden teeccüb etdiler. Ve kafirler dediler: «Bu, yalançı bir cadugerdir!
5. O, mebudların hamısını bir mebud edib? Doğrudan da bu, çox teeccüblü bir şeydir!»
6. Onların böyükleri ve başçıları (Qüreyş ve müşrikler Peyğembere qarşı yöneldilmiş toplantılarından) çıxdılar (ve bir-birlerine dediler): «Gedin öz mebudlarınız üzerinde möhkem dayanın. Heqiqeten bu (iddia), planlaşdırılmış (Muhemmedin istediyi) bir şeydir (başçılıq arzusudur).
7. Biz bunu (bu metlebi, yeni gözegörünmez bir mebuda ibadet edilmesini) son dinde (atalarımızın dininde) eşitmemişik. Bu (iddia), uydurma yalandan başqa bir şey deyildir.
8. Bu yada salan (Quran) bizim aramızdan ona (mal ve meqam sahibi olmayan o kişiye) nazil edilmişdir?!» (Onların bu kitabı qebul etmemelerinin sebebi, onun naqis olması deyil,) belke, onlar (dünyaya ifrat derecede bağlandıqları üçün) Menim yada salan (Quran)ım baresinde şübhe içerisindedirler. Belke (hetta eger şübhe içerisinde olmasaydılar, yene de qebul etmezdiler. Çünki) hele


[1] 2 3 ... 8 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 600