canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
39 Zumer suresi

39. Zumer suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
39. Zumer suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, yetmiş beş ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Bu kitab (her şey üzerinde) qüdret ve qelebe sahibi, (yaradılış ve şeriet qanunları) möhkem olan Allah terefinden nazil edilmişdir.
2. Heqiqeten bu kitabı sene haqq olaraq (uca ve ağıla müvafiq hedefle) nazil etdik. Buna göre de Allaha, etiqad ve itaetini Onun üçün xalisleşdirmiş halda ibadet et.
3. Bilin ki, xalis din, etiqad ve itaet Allaha mexsusdur. Allahın yerine (melek, cin ve müqeddes insanlardan) başçı ve rebb götürenler «biz onlara yalnız bizi Allaha daha çox yaxınlaşdırsınlar deye ibadet edirik» (deyirler). Heqiqeten Allah onların (ve möminlerin) arasında, haqqında ixtilafda olduqları şey baresinde (qiyamet günü) hökm çıxaracaqdır. Elbette, Allah yalançı, kafir ve nankor kesleri hidayet etmez.
4. Eger Allah övlad götürmek isteseydi, mütleq yaratdıqların(ın içerisin)den istediyini seçerdi. Lakin O pakdır. O, tek, qalib ve (her şeye) hakim Allahdır.
5. Göyleri ve yeri haqq olaraq (ve uca ve ağılın qebul etdiyi meqsed üçün) yaratmışdır. Hemişe geceni (fesil, gün, iqlim ve bölgelere münasib şekilde tedricen) gündüze ve gündüzü geceye bürüyür. Güneş ve ayı (öz iradesi altında bendelerinin xeyirine) ram etmişdir. Onların her biri (özünün düz ve ya dairevi seyrinde) müeyyen müddetedek (Qiaymetin qopacağı güne kimi) hereketdedir. Bil ki, yenilmez qüdret sahibi ve çox bağışlayan Odur!
6. (Allah) sizin hamınızı bir şexsden (ulu babanız Ademden) yaratdı. Sonra onun zövcesini (Hevvanı) onun növünden yaratdı (ve onların ikisinin evlenmesi ile insan növü töreyib artdı). (Yaxud:) Siz canlıları bir tek hüceyreli varlıqdan yaratdı. Sonra (onu artırmaqla) onun üçün bir cüt (tay) yaratdı (ve bu yolla yer üzündeki bütün canlılar yarandı). (Qeyb xezinelerinden zahiri aleme) sizin üçün heyvanlardan sekkiz qism (her birinden erkek-dişi olmaqla deve, inek, qoyun ve


[1] 2 3 ... 10 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 596