canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
41 Fussilet suresi

41. Fussilet suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
41. Fussilet suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, elli dörd ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile.
1. Ha Mim. (Bunlar Allah terefinden Muhemmede (s) telqin edilmiş sirlerdir. Bu kitab hemin bu heriflerden teşkil olunmuşdur. Lakin heç kesin onunla mübarize aparmaq qüdreti yoxdur. Bu kitabın «möhkem», hemçinin bu cür «müteşabih» ayeleri vardır. And olsun Bizim hedsiz helimliyimize ve mütleq hökmranlığımıza ki, talelerde baş verenler ezeli qezavü-qederin hökmünden keçmişdir.)
2. (Bu sure ve bu kitab boynunda şer’i vezife olan bütün bendelere) ümumi rehmet ve (bütün iman getirenlere) xüsusi merhemet sahibi olan Allah terefinden nazil edilmişdir.
3. (Bu,) elm ehli olan bir deste üçün erebce bir Quran halında ayeleri ayrılaraq müfessel açıqlanmış (kelmeleri sure ve ayelere bölünmüş ve mezmunu dinin hökmleri, axiret telimleri ve dünyevi elmleri ehate eden) bir kitabdır.
4. (İman getirmiş her bir şexse) mücde veren ve (her bir itaetsizi) qorxudan (bir Qurandır). Lakin onların çoxu üz dönderdiler. Bu sebebden (qelb qulağı ile) eşitmirler.
5. Ve dediler: «Qelblerimiz senin bizi çağırdığın şey üçün örtülüdür, qulaqlarımızda ağırlıq var ve bizimle sizin aranızda (edavet, inad, hemçinin eqide ve üslüb ferqi) perde(si) mövcuddur. Buna göre de sen öz işini gör, biz de mütleq (sene qarşı) fealiyyetdeyik».
6. De: «Men (de) sizin kimi yalnız bir beşerem (ne meleyem, ne cin, lakin) mene vehy olunur ki, sizin yegane mebudunuz bir olan mebuddur. Buna göre de (eqide ve emellerinizde) Ona teref üz tutun ve Ondan bağışlanma dileyin. Vay olsun müşriklere!»
7. O keslere ki, zekat vermirler (yoxsullara maddi yardım etmirler) ve axiret gününe inanmırlar.
8. Elbette, iman getirib yaxşı işler görmüş kesler üçün minnetsiz ve tükenmez bir mükfat vardır.
9. De: «Siz doğrudan yer (küresin)i iki günde (iki gündüze ve ya iki gece-gündüze beraber zamanda, yaxud iki


[1] 2 3 ... 7 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 413