canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
45 Casiye suresi

45. Casiye suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
45. Casiye suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, otuz yeddi ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ha Mim. (Bunlar Allah terefinden Muhemmede (s) telqin edilmiş sirlerdir. Bu kitab hemin bu heriflerden teşkil olunmuşdur. Lakin heç kesin onunla mübarize aparmaq qüdreti yoxdur. Bu kitabın «möhkem», hemçinin bu cür «müteşabih» ayeleri vardır. And olsun Bizim hedsiz helimliyime ve mütleq hökmranlığımıza ki, talelerde baş verenler ezeli qezavü-qederin hökmünden keçmişdir.)
2. Bu kitab yenilmez qüdret, möhkem yaradılış ve güclü şeriet sahibi olan Allah terefinden nazil edilmişdir.
3. Şübhesiz, göylerde ve yerde (onların vücudunda ve yaradılmalarının neceliyi ve tesirlerinde) iman ehli üçün (Allahın tovhid, rübubiyyet, qüdret ve hikmetinden) nişaneler vardır.
4. Ve hemçinin sizin özünüzün yaradılışınızda ve (bütün alemde) yaydığı canlılarda (bedenlerinin ve ruhlarının ferqliliyi ve ruhlarının bedenlerle elaqesi baxımından) yeqini olan bir deste üçün nişaneler vardır.
5. Hemçinin gece ile gündüzün get-gelinde, onların artıb azalmasında, Allahın (yağış ve güneşin nuru kimi) göyden nazil etdiyi ve vasitesi ile yeri öldükden sonra diriltdiyi (toxumlara, bitkilere ve fidanlara inkişaf ruhu verdiyi) ruzide, elece de küleklerin (müxtelif istiqametlere) dolandırılmasında düşünenler üçün nişaneler vardır.
6. Bunlar (kitabın bu ayeleri ve sizin öz vücudunuzda ve tebietde olan ayeler) Allahın haqq ve doğru olaraq sene oxuduğumuz ayeleridir. Buna göre de (eger bunları qebul etmeseler), Allahdan (Allahın sözünden) ve Onun nişanelerinden sonra hansı söze iman getirecekler?!
7. Vay olsun peşesi günah olan her bir yalan uydurana
8. ki, Allahın hemişe ona oxunan aylerini eşidir, sonra onları eşitmemiş kimi tekebbürle (öz küfr ve inadkarlığında) israr edir. Buna göre de onu ağrılı bir ezabla mücdele.
9. Bizim (kitab ve nişanelermizden) bir aye bilen zaman


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6938 / 1215