canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
46 EHQAF suresi

46. Ehqaf suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
46. Ehqaf suresi
(Mekkede nazil olmuşdur, otuz beş ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Ha Mim. (Bunlar Allah terefinden Muhemmede (s) telqin edilmiş sirlerdir. Bu kitab hemin bu heriflerden teşkil olunmuşdur. Lakin heç kesin onunla mübarize aparmaq qüdreti yoxdur. Bu kitabın «möhkem», hemçinin bu cür «müteşabih» ayeleri vardır. And olsun Bizim hedsiz helimliyimize ve mütleq hökmranlığımıza ki, talelerde baş verenler ezeli qezavü-qederin hökmünden keçmişdir.)
2. Bu kitab yenilmez qüdret, möhkem yaradılış ve güclü qanunlar sahibi olan Allah terefinden nazil edilmişdir.
3. Biz göyleri, yeri ve onların arasında olanları yalnız haqq olaraq (uca ve ağılın qebul etdiyi bir hedef üçün) ve müeyyen müddetedek (varlıq aleminin quruluşunun pozulacağı Qiyamet gününedek) yaratmışıq. Küfr edenler qorxudulduqları şeyden üz dönderirler.
4. De: «Mene xeber verin, gösterin (görüm) Allahın yerine çağırdıqlarınız (bütler ve diger şeyler) bu yerden ne (hansı hisseni) yaratmışlar?» Yoxsa onlar göylerde (göylerin yaradılmasında) şerikdirler? Eger doğru deyirsinizse mene bundan (bu Qurandan) evvel olmuş bir kitab ve ya (keçmiş nesillerden) qalmış elmi delil-sübut getirin.
5. Kim Allahın yerine Qiyamete kimi ona cavab vermeyecek kimseleri çağıran kesden daha azğın ola biler? Onlar bunların çağırışlarından (tamamile) xebersizdirler.
6. İnsanlar mehşere getirilen zaman mebudlar (cansız olsalar da) onlarla düşmen olar ve onların ibadetlerini inkar ederler. (Onlar da mebudlarla düşmen olar ve onlara ibadeti inkar ederler.)
7. Bizim aydın ayelerimiz onlara oxunan zaman kafirler haqq ve heqiqet onlara yetişende onun baresinde «bu aşkar bir cadudur» deyerler.
8. Yaxud «bu Quranı özünden uydurub (Allaha nisbet verib)» deyerler. De: «Eger onu uydurmuş olsam (ve Allah mene ezab vermek istese) siz menim üçün Allah(ın ezabın)dan (onun def edilmesinde) esla bir şeye


[1] 2 3 ... 6 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 393