canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
4 Muhammed suresi

47. Muhemmed suresi
Qurani-Kerimin
Azerbaycan diline tercüme ve şerhi
47. Muhemmed suresi
(Medinede nazil olmuşdur, otuz sekkiz ayedir)
Bağışlayan ve mehriban Allahın adı ile
1. Allah küfr eden, Allahın yolundan üz dönderen ve onun qarşısını alan keslerin emellerini (xeyir emellerini axiretde ve şer planlarını dünyada) puç etdi.
2. (Peyğemberlere nazil olana) iman getirerek yaxşı işler gören ve Muhemmede hamısı Rebbleri terefinden haqq olaraq nazil olana iman getirenlerin (ise) günahlarını temizledi ve (dünya ve axiretde) veziyyetlerini yaxşılaşdırdı.
3. Bunun (kafirlerin emellerinin puç edilmesinin ve möminlerin veziyyetlerinin yaxşılaşdırılmasının) sebebi küfr edenlerin batile tabe olmaları, iman getirenlerin ise Rebbleri terefinden olan haqqın arxasınca getmeleridir. Allah insanlara (onların) sifetlerini bu cür beyan edir.
4. Buna göre de kafirlerle (müharibede) qarşılaşan zaman onların boyunlarını vurun (ilk iş öldürmekdir). Nehayet ele ki, onları möhkem qırıb elden saldınız, (onları esir götürün ve) bağlarını möhkem bağlayın. Sonra onlara ya azad etmekle minnet qoyun ve yaxud fidye (onun evezinde mal ve esir) alın ki, müharibe, silahını yere qoysun ve yatsın. Budur (Allahın emri). Eger Allah isteseydi onlardan Özü intiqam alardı. Lakin sizin bezinizi diger beziniz ile (möminleri kafirlerle ve kafirleri möminlerle) sınamaq üçün (bele edir). Allah yolunda öldürülmüş keslerin emellerini (Allah) esla itirmir (ve onlara çoxlu mükafat verir).
5. Tezlikle onları (Berzex ve axiretin kerametli derecelerine) yöneldecek ve (o dünyada) onların veziyyet ve işlerini yaxşılaşdıracaq.
6. Ve onları (dünyada) tanıtdırdığı, hüdud ve serhedlerini bildirdiyi ve onlar üçün bezeyib etirlediyi Cennete daxil edecekdir.
7. Ey iman getirenler! Eger Allaha (Onun peyğemberine, dinine ve kitabına) yardım etseniz, Allah da (meqsedlerinize çatmaqda) size yardım eder ve qedemlerinizi möhkemlendirer.
8. Küfr etmiş kesler (ise) mehv


[1] 2 3 ... 5 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6927 / 601