canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İmam Zaman ağa (e.f) ne vaxt zühur edecekdir?

İmam Zaman ağa (e.f) ne vaxt zühur edecekdir?

Mehdeviyyet mövzusunda en mühüm mesele - zühurun vaxtıdır. Mesumlar (e) zühurun zamanını İlahi sirr adlandırmış ve vaxt teyin etmeyi inkar etmişdiler.

Quran ayelerinden ve hedislerden bele netice çıxartmaq olur ki:
- Zühurun deqiq zamanı haqqında elm ancaq Allaha mexsusdur.
- Mesumlar (e) daima insanları vaxt teyin etmekden çekindirmişdiler.
- Hedislerin ekser hissesi buyurur ki, zühur aniden olacaqdır.
- Bir neçe hedisler bu zamanın bezi hikmetlerine işare etmişdiler.
Meşhur bir hedisde oxuyuruq ki, tanınmış şair olan Debel İmam Rzanın (e) xidmetinde qeside oxuyur ve İmam Zaman ağanın (e.f) zühuru haqqında danışır. Hezret (e) gözlerinden yaş axan halda üzünü Debele çevirib, buyurur: “Ey Xezayi! Heqiqeten Ruhul-Qüds bu iki misranı dilinde seslendirdi. Bilirsenmi ki, bu İmam kimdir? Ne zaman qiyam edecekdir?”. Sonra İmam Rza (e), Hezret Qaimi (e.f) tanıtmağa başladı. Sonra zühur zamanı haqqında bele buyurdu: “Atam atasından ve o da öz atasından ve Peyğemberden (s) neql edir ki, Hezrete sual verilir ki: “Ey Resulallah! Qaim ne zaman sizin neslinizden zühur edecekdir?”. Hezret (s) buyurur: “Onun meseli – Qiyamet günü kimidir. Allahdan başqa heç kes vaxtını aşkar etmez. Bu mesele sema ve yer (ehli) üçün çetindir. Aniden sorağınıza gelecekdir””.
Beli, bu hedisden göründüyü kimi, eziz Peyğemberimiz (s) zühur zamanını Qiyamete benzedir. Nece ki, Qiyamet gününün vaxtı mechuldur ve Allahın ixtiyarındadır, Hezret Qaimin (e.f) de zühuru Allahın ixtiyarındadır. Bu sualı İmam Zaman ağaya (e.f) da vermişdiler ve Hezret (e.f) cavabında buyurmuşdu: “Ancaq ferecin zühuru Allah Tealanın ixtiyarındadır. Vaxt qoyanlar yalan deyirler”.
Aydın olur ki, zühur üçün vaxt teyin etmek heç de beşerin bacardığı bir iş deyildir. Çünki Allahdan qeyrisi onun ne zaman olacağını bilmir.
Lakin bezi hedisler vardır ki, üstüörtülü de olsa, zühun zamanına işare etmişdir. Bele ki, onların bezisi zühurun Növruz bayramında olacağını, bezisi


[1] 2 >>

Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6938 / 1213