canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Qiyamet günü emeller nece nümayiş olunacaqdır?

Qiyamet günü emeller nece nümayiş olunacaqdır?



"Ve o kitab (her bir ferdin emellerinin kitabı eline, her bir ümmetin emel kitabı gözlerinin önüne ve bütün beşeriyyetin emellerinin böyük kitabı hamının göre bileceyi bir yere) qoyular. Belelikle günahkarları onda olandan qorxan görersen. Ve onlar deyerler: «Vay olsun bize! Bu nece yazıdır ki, heç bir kiçik ve böyüyü (bizim zehnimizden keçirdiklerimizin, qelbi inanclarımızın ve bedenimizin hereketlerinin heç birini) yerde qoymadan, istisnasız hamısını saymışdır!». Onlar (dünyada) etdiklerini (emellerinin hesabını, emel zamanı çekilmiş şeklini, axiret cezasını, hemin emellerin öz cisim ve ruhlarına tesirlerini ve onların hemin alemdeki tecessümünü) hazır görecekler. Senin Rebbin heç kese zülm etmeyecekdir”. ("Kehf” 49).
Qiyamet günü hamı hesaba çekilecek ve insanların mühakime olması o qeder asan olacaqdır ki, günahkar insan özü-özünü mehkum eder ve günahkar olduğu hökmünü özü verer. Heç bir etiraz etmeden ise cezanı qebul eder, onu inkar etmek üçün heç bir sebeb qalmaz, her şey göz qabağında olar. Ne az, ne de çox.
Bu ayeden melum olur ki, her bir insanın işletdiyi günahlar gözünün önünde canlanacaqdır ve ona göre de onu inkar ede bilmeyecekdir.
Hezret Peyğember (s) buyurur: "Ne isteyirsen et, çünki onunla görüşeceksen”.
İmam Eli (e) buyurur: "Bu gün her ne göndersen, sabah ona daxil olarsan”.
Başqa yerde oxuyuruq: "O gün insanlar emellerinin (haqq-hesabının) özlerine gösterilmesi üçün (qebirlerden) deste-deste çıxıb (haqq-hesab sehnesine teref) gelerler ve emelleri(nin qarşılığı, ya eyni ile tecessümü) onlara gösterilsin deye (haqq-hesab merkezinden öz ebedi meskenlerine doğru) çıxarlar. Her kim bir zerre ağırlığında yaxşı iş görmüşse, onu(n qarşılığını, yaxud eyni ile tecessümünü) görecekdir. Ve her kim bir zerre ağırlığında pis iş görmüşse, onu görecekdir”. ("Zelzele” 6-8).
Bu aye buyurur ki, insan bu dünyada gördüyü yaxşı ve pis işleri görecekdir. Neinki onun savab ve cezasına çatacaqdır, belke hemin


[1] 2 3 >>

Şerhler:
Fotograf94 [OFF] (03.06.2014 / 10:07)
melumata gore Sagolun Allah razi olsun
DED [OFF] (03.06.2014 / 02:25)
Teşekkurler yazı üçün
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6939 / 1198