canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
MeLekLer

Cebrail Melek: Meleklerin en böyüyüdür. Vezifesi Allah ile Peyqember arasında elçilik etmek, Allahın kitablarını Peyqemberlere getirmekdir. Kitabımız "Quran-i Kerim"i Allahdan Peyqemberimize getiren Cebrail Melekdir. Cebrail, bu vezifeni yerine yetirerken Peyqemberimize müxtelif şekillerde ve suretlerde gelirdi. Bir çox defe insan şeklinde öz vezifesini yerine yetirirdi. Insan şekline girdiyi zaman daha çox Dıhye adlanan sehabe geyiminde, bezen de normal bir bedevi olaraq gelirdi. "Cibrîl hedisi" deye bilinen hedisde Hz. Peyqemberin (s.a.s) yanına bedevi ereb olaraq gelmişdir.

Mikail Melek: Tebiet hadiselerinin idare olunması ile vezifelidir.


İsrafil Melek: Qiyametin qopması ve insanların öldükden sonra dirilmesi ile vezifelidir.


Ezrail Melek: Ömrü sona çatmış insanların canlarını almaqla vezifelidir.


Diger Melekler: Bu 4 melekden başqa her bir insanın yanında olan ve daima onun kiçik, böyük, gizli ve aşkar etdiyi bütün işleri yazan melekler vardır.


Kiramen Katibin: Bu iki Melekdir. Biri Insanın sağında, digeri insanın solunda olur. Insanın sağındakı Melek insanın yaxşı işlerini, solundakı Melek ise pis işlerini yazır.


Münker ve Nekir: Bunlar insan ölenden sonra qebirde insanlara sual vermekle vezifelidirler.


Ridvan Melek: Cennetdeki Meleklerin Başçısıdır.


Malik Melek: Cehennemdeki Meleklerin Başçısıdır.


Melelklere inanmaq, müselmanlıqın iman ve etiqat esaslarındandır. Inanmayan, müselman ola bilmez; inkar eden de dinden çıxmış sayılır. Böyük Allah bele buyurur:"Her kim Allaha onun Meleklerine, Peyqemberlerine, Cebraile ve Mikaile düşmen olsa Allah da kâfirlere düşmendir." (el-Bakara 2/98)


Şerhler:
~_PrincE_of_DreamS_~ [OFF] (11.01.2011 / 18:37)

»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 586