canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ÖLdürme növLeri

Asaraq öldürme:Bu ceza esasen Misir, İran, İraq, Yaponiya, İordaniya, Pakistan, Sinqapur, Efqanıstan, Yemen ve diger ölkelerde heyata keçirilir. Mehkumlar ictimaiyyetin gözleri önünde qurulmuş dar ağaclarından, xüsusi edam stendlerinden ve ya kran maşınlarından asılmaqla edam olunurlar. Asılma cezasını en çox nümayiş etdiren ölke İrandır. Bezen bu ölkede insanların gözü önünde bir neçe nefer şexs eyni vaxtda asılmaqla öldürülür. İraqın keçmiş prezidenti Seddam Hüseyn ve onun qardaşının asılaraq öldürülmesi ise video kadrlarla yayımlanmışdı. Asılmağa aparılan insanlar evvelce ayaqyoluna aparılır, daha sonra ise gözleri bağlanılır (ve ya başına qara torba keçirilir). Mehkumun başına qara torbanı ona göre keçirirler ki, edam zamanı tezyiq neticesinde yerinden çıxan göz gileleri görünmesin. Asma edamlarını heyata keçiren celladlar xüsusi “riyazi biliklere” malik olurlar. Edam zamanı mehkumun boğazına keçirilen kendirin uzunluğunun asılan bedenin çekisine nisbeti mütleq nezere alınmalıdır. Eks halda, mehkumun başı, Seddam Hüseynin qardaşında olduğu kimi, bedenden qopa biler.



Gülleleme:Bu ölüm cezası bir sıra Afrika ölkeleri, hemçinin Rusiya, Şimali Koreya, Vyetnam, Suriya, Cenubi-Şerqi Asiya ölkelerinde tetbiq edilir. Güllelenmeye getirilen mehkumun gözleri bağlanılır, bir ve ya bir neçe şexs terefinden onun bedeninin müxtelif hisselerine ateş açılmaqla qetl icra olunur. Bezi ölkelerde herbi cinayetler töreden, ferarilik eden herbçiler esgerlerin gözü önünde güllelenirler. Uzun müddet Rumıniyaya rehberlik etmiş kommunist Nikolaye Çauşesku 1989-cu il dekabrın 25-de güllelenerek edam olunub. Gülleleme edamı adeten sehere yaxın, güneş doğandan 30 deqiqe ve ya 1 saat sonra icra olunur.

Boğma: Bir sıra xalqlar ölüm cezasının insan qanı tökmeden icra edirler. Bele olan halda ceza mehkumun boğulması ile icra olunur. Fiziki cehetden sağlam ve güclü cellad mehkumun boynunu qolları arasında sıxmaqla onu boğur.

Tapdalama: Bu ölüm cezası esasen Hindistanın bir sıra


[1] 2 >>

Şerhler:
~_PrincE_of_DreamS_~ [OFF] (11.01.2011 / 18:37)
Tshk, Maraqli
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 375