canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ermeni vehsiLikLeri

Xocavend rayonu Qaradağlı kend sakini Heqiqet Yusif qızı Hüseynova ermenilerin 1992-ci ilin fevralında 10 nefer hemkendlisinin diri-diri yandırmalarının şahidi olmuşdur.

1993-cü ilin aprel ayının 1-de Ermenistan silahlı birleşmeleriinin Azerbaycanın Kelbecer rayonuna genişmiqyaslı hücumu zamanı Ermenistanın Vardenis rayonundakı qerargah radiostansiyasından («QSM-7») Kelbecer döyüş bölgesindeki baş radiostansiyaya («Uraqan») bölgedeki bütün seyyar radiostansiyalara çatdırmaq üçün tecili emr verilmişdir. Emrde esir ve girov götürülmüş Azerbaycan vetendaşlarını, o cümleden qocaları, qadınları ve uşaqları tecili mehv edib basdırmaq teleb olunurdu. Tele****liye sebeb azerbaycanlılar baresinde töretdikleri vehşiliklerin izlerinin hemin vaxt döyüş bölgesine gelen beynelxalq nümayende heyetinden, o cümleden curnalistlerden gizletmek olmuşdur. Ermeni herbi birleşmeleri komandirlerinin efirdeki bu radiodanışığının metni Azerbaycan Respubilkasının Milli Tehlükesizlik Nazirliyinn radioekskeşfiyyat xidmeti terefinden 1993-cü ilin aprel ayının 6-7-de lente alınmışdır.

Kelbecer rayonunun işğalı zamanı Başlıbel kendinin 15 dinc sakini ermeniler terefinden yerindece qetle yetirilmişdir. Bunların arasında Mehemmed Emralıyev, Surxay Emralıyev, Çingiz Emralıyev, Aygün Emralıyeva, Büsat Ehmedova ve Çiçek Hesenova de olmuşdur. Bu barede Xasay Mehemmed oğlu Emralıyev ve Binnet Abduleli oğlu Ehmedov şahidlik edirler.

İmaret Memişovanın ifadesine göre, o Kelbecer rayonunun işğalı zamanı iki az-yaşlı uşağı ile girov götürülmüşdür. İmaret Memişovanın gözleri qarşısında ermeniler sekkiz mülki şexsi, o cümleden, onun sekkiz yaşlı oğlu Talehi güllelemiş ve meyidleri yandırmışlar. Bundan sonra ermeniler onun özünü, 10 yaşlı oğlu Yadigarı, diger qadın, uşaq ve qocaları Xankendine apararaq dehşetli işgencelere meruz qoymuşlar.

Ermeni girovluğundan 1994-cü ilde azad edilmiş Ehmedovlar ailesinin şehadetine göre, 17 avqust 1993-cü il tarixde ermeniler Füzuli rayonu Qacar kendinin 25-dek


[1] 2 3 4 >>

Şerhler:
~_PrincE_of_DreamS_~ [OFF] (11.01.2011 / 18:37)
Yaxshi Ki Bele Sheyleri Bilmeye Komek Edirsiz Bezilerine
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7316 / 502