canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Allah öz bendesini daş ürekli edermi?

Cavab: Allah-teala Quranın bezi ayelerinde kimlerinse qelbini daşa dönderdiyini xeber verir. Bir halda ki, bu iş Allah terefinden baş verir, insan ne üçün günahkar sayılmalıdır? 
Diqqet etsek, görerik ki, üreyin daşa dönmesi Allah terefinden bir cezadır. Demek, insan Allahın qezebine sebeb olacaq günahlara yol verir ve daşüreklilikle cezanlandırılır. Meselen, «Tövbe» suresinin 77-ci ayesinde bele buyurulur: «Allaha verdikleri vede xilaf çıxdıqlarına göre, Allah da onların üreklerine qovuşacaqları qiyamet gününe qeder nifaq saldı». «İbrahim» suresinin 27-ci ayesinde ise bele deyilir: «Allah iman getirenleri dünyada ve axiretde möhkem bir sözle sabit qedem eder. Allah zalımları yolundan azdırar».
İnsanın öz emelinden doğan bu pis netice, onun irade azadlığına qetiyyen zidd deyildir. Meselen, spirtli içki içen insan anlamalıdır ki, ağlı başından çıxacaq ve üzüne cinayet qapıları açılacaq. Meselen, adam öldürecek. Bu şexs serxoş olduğunu behane getirib, adam öldürmek fikirinde olmadığını iddia etse de, mesuliyyetden qaça bilmez.
Allah-tealanın bir insanı doğru yola yöneldib, o birini zelalete salmasının esil sebebi, hemin insanların evvelki xeyir ve ya şer emellerinde axtarılmalıdır.


Şerhler:
Baya [OFF] (22.06.2014 / 09:01)
yox etmez
kederimsen [OFF] (19.06.2014 / 18:20)
Amin!cumlemizden.
Her_zaman [OFF] (19.06.2014 / 12:57)
Oxuyan her kesden Allah razi olsn
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6960 / 1034