canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Pul--qul zencirimin bir halqasi

Yeqin sohbetin neden gedeceyini haminiz movzunun adindan da bildiz. Muasir cemiyyetin en yarali yerlerinden biri olan iqtisadi asililiqdan daniwmaq isterdim, hansiki son zamanlar rifah halinin pislewmesine en boyuk tesiri var. Bunlar esasen;
1) Kredit. Sade vetendawlar arasinda en cox asiliq yaradan bir vasite. Hemiwe ,,aldigindan daha artigini qaytarmalisan,, sade prinsipi ile bizleri ,,qullawdirir,,
2)Avtomobil-eyni istismar wertleri daxilinde duzgun secilmeyen avtomobilin xerxleri 3.4 hetda 5 defe daha artiq olur.(benzin, dovru xercler, ehtiyyat hisseler) Meselem weher daxilinde suruw ucun vw-polodan ve M-pajeronun illik xercleri demek olarki 4defe ucuzdur.
3) tedbirler. Hamimizin budcesinin demek olar 30-40 ve ya daha artig %ini mehz toylar, yigincaqlar, ad gunleri kimi meclislerin tewkiline serf olunmasi alir.
4)Reklam. Eslinde biz cox zaman bize lazim olani deyl bize reklam olunan mali aliriq. Bu ise her zaman en serfelisi olmur
5) heyat. Heyatin esl menasinin ne oldugunu bilmeden gelirimizin boyuk hissesini ,,heyati yawamaga,, serf edirik, bura menasiz eylenceler, goruwler, bahali ewyalar ve s.alimasi durur.
Elbetde hami ,,heyata 1 defe gelirik,, prinspinden baxdigi ucun bu quldarligin qurbanina cevrilirik. Bura tamah, sosial status, ,,qohwudan qalma dala,,, kimi parametrlerimizi elave etdiyimiz ucun veziyyet acinacaqli olur.
Tebiiki bu siyahini davam etdirmekde olardi, sadece sizin fikirleriniz maragli olar eyni movzunu forum-technology-iqtisadiyyat.bolumunde de acacam. Fikirlerinizi oxumaq xow olardi.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»Maraqlı ve Meslehetli
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7120 / 854