canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Dünyaya agaLiq eden hökmdarLar

Bonapart Napoleon
Fransız imperator Napolyon esgeri ve siyasi bacarıqlarıyla 19unçu esr başlarında bütün Avropanı tesiri altına almışdı. Avropa qitesini üstün esgeri qabiliyyetleri ve zekasıyla suverenliyi altına alan Napolyon, Rusiyanı zebt edene qeder bu müveffeqiyyetini davam etdirdi.



Adolf Hitler
İkinci Dünya Döyüşünde Yehudi Qırğınına sebeb olan Hitler, heqiqeten de çox böyük bir diktator idi. Hitler Almaniyanın başına keçdiyinde, ölke heqiqeten çox çetin veziyyetde idi ve buna göre insanlar inanıb güvenecekleri bir idareçi axtarırdılar. Hitler xalqın bu isteyini yerine yetirerek onları Almaniyanın en böyük probleminin Yehudiler olduğuna razı saldı. Bu da onun ne qeder böyük bir diktator olduğunu sübut eder xüsusiyyetde.



Fateh Sultan Mehmet
20 yaş Osmanlı padşahı olan Sultan II Mehmed, İstanbul'u feth edib 1100 illik Şerqi Roma İmperiyasını ortadan qaldıraraq Fateh adını aldı. İstanbulun fethini reallaşdıran böyük komandir olmağı da bacaran Fateh Sultan Mehmet, yüksek qabiliyyeti ve dehasıyla dost ve düşmenlerine gücünü qebul etdirmiş bir türk hökmdarı idi. Orta Çağın bağlayıb, Yeniçağ'ı açan Cahan İmperatoru Fateh Sultan Mehmet Nikris xesteliyinden ötrü 3 May 1481 günü Maltepe'de vefat etdi ve Fatih mescidinin yanındakı Fatih türbesinde defn edildi.



Abraham Lincoln
Amerikanın 16 ‘ncı başçısı olan Abraham Lincoln Amerikan Müsteqillik Döyüşünde böyük mübarize gösterdi. Müveffeqiyyetli bir şekilde ölkenin bütünlüyünü qoruyan Lincoln ayrıca köleliyi Amerikan torpaqlarından silecek atılamlar da etdi. Abraham Lincoln, dünyanın olmasa bele Amerikanın belke de en böyük lideri idi.



Cingiz Xan
Çingiz Xan dünyanın gördüyü belke de en merhemetsiz lider idi amma bir o qeder de müveffeqiyyetli idi. Moğol İmperatorluğununun qurucusu olan Çingiz Xan mükemmel esgeri strategiyaların yaradıcısı idi. Yaşadığı dövrde dünyanın böyük bir hissesini feth edib kiçik Asiya qebilelerini birleşdirmişdi.



II.Joseph
1765-1790 illeri arasında arasında


[1] 2 >>

Şerhler:
11111111111 [OFF] (14.01.2011 / 12:53)
ela idi
SAIR [OFF] (11.01.2011 / 23:34)
Twk xowuma geldi.
SAIR [OFF] (11.01.2011 / 23:34)
Twk xowuma geldi.
»Maraqlı Faktlar
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 7312 / 914