canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
Biz Namaz qiliriqmi ?!

Namazı beş vaxtda qılmaq yaxşıdır yaxud üç vaxtda?

Keçen esrin sonlarında vefat etmiş arif alim Ayetullah Seyyid Rza Behaeddinine ünvanlanmış sual ve mercei-feqidin hemin suala cavabı.

Sual: Gündelik namazları beş vaxtda qılmaq yaxşıdır yaxud üç vaxtda?

Cavab: Namazı beş vaxtda yaxud üç vaxtda qılmaq mühüm deyil. Mühüm olan namazın esli ve ruhudur.

Eger namazınızın qebul olub-olmadığını bilmek isteyirsinizse, baxın görün qıldığınız namaz sizi yalan danışmaqdan, günah ve xebis işler görmekden saxlayırsa, bilin ki, namazınız qebuldur. Namazın işi budur. Nece ki, su odu söndürer, eynile de namaz da insana pisliklerden nicat verer. Eger insan pis iş görmek fikrine düşdüyü zaman namazı ona deyirse, "sen axı namaz qılır, Allaha ibadet edirsen. Bu işi görme!" ve o bu işi görmürse, demeli, namazı qebuldur. "Kitabdan sene vehy olunanları oxuyub namaz qıl. Heqiqeten, namaz çirkin ve yaramaz işlerden çekindirir. Allahı yada salmaq ise (ibadetlerin) en ezemetlisidir. Allah ne etdiklerinizi bilir".(Enkebut suresi, aye 45)

Hz.Eli(e) buyurmuşdur: "Namaz hamam kimidir". Eger bir nefer seher-axşam hamamda yuyunarsa, onun bedeni heç çirkli qalar? Namaz da lazımi şekilde yerine yetirilerse, insanı günahlardan ve çirkinliklerden pak eder. Eger görseniz ki, günahlardan paklanmısınız, yalan danışmırsız, xeyanet etmirsiz ve hoqqabazlığı kenara qoymusuz bilin ki, namaz qılmısınız. Yox eger bu cür deyilse, bilin ki, namaz qılmamısınız.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6967 / 866