canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
ALLAH ÜÇÜN MÜSELMANLARIN BIR BIRINI SEVMESI

Sevgi Uca Allah (c.c)- ın biz qullarına verdiyi en önemli xüsusiyyetlerden biridir. İnsanoğlu sevgi sayesinde özünde olan menfi xüsusiyyetlerin qarşısına keçerek, çirkin davranışlardan uzaqlaşır ve belece daha hüzurlu ve firavan heyata adım atmış olur. Xütbemizde size behs edeceyimiz sevgi, bu gün aramızda en böyük çatışmamazlıqlardan bir olan “Allah üçün müselmanların bir birilerinin sevmesi” haqqında olacaqdır. Bildiyimiz kimi Allah üçün beslenen sevgi, sevgilerin en üstünüdür. Sevgili Peyğemberimiz (s.e.s) bu barede bele buyurmuşdur: “Allaha and içirem ki, iman etmedikçe cennete gire bilmezsiniz. Bir –birinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Size yerine yetireceyiniz teqdirde bir-birinizi seveceyiniz bir şey söyleyim mi?” Aranızda salamı yayın. (Riyazüs- Salihin C. 1. Hd. N:379)

Gördüyünüz kimi bu hedisi şerif, cennete girmenin yollarından birinin, müselmanların bir-birilerini heç bir menfeet gözlemeden sırf Allah rızası üçün sevmeleri olduğuna bağlamışdır. O halda biz müselmanlar aramızda Allah sevgisini ne qeder yayarıqsa, düşmenliyin, kinin ve menfi davranışların da qarşısına o qeder keçmiş olarıq.

Bu haqda Resulullah (s.e.s) Efendimizin başqa bir hedisi şerifinde de buyurulur:
“Bir gün bir adam , başka kendde yaşayan din qardaşını ziyaret etmek üçün yola çıxır. Allah Teala o adama nezaret etmek üçün onun gedeceyi yola, bir meleyi vezifelendirir. Adam meleyin yanına geldikde; Melek: “Haraya gedirsen? deye soruşur. Adam, bu yaxınlıqda bir din qardaşım var, onu ziyarete gedirem”-deye cavab verir. Melek;

O adamdan elde etmek istediyin bir menfeetmi var? deye soruşdu. “Xeyr, men onu sırf Allah rızası üçün sevirem, onun üçün ziyaretine gedirem” cavabını verdi. Melek cavabında, “Sen onu nece sevirsense Allah da seni ele sevir. Men, bu xeyirli xeberi vermek üçün Allah Talanın sene gönderdiyi elçiyem” . (Müslim, Birr 38)

Heç şüphesiz ki, her mömin Allah üçün sevilmelidir. Möminlerin her biri, rengi ve etri müxtelif gül baxcasına ait güllerdir.


[1] 2 >>

Şerhler:
kederimsen [OFF] (25.06.2014 / 17:42)
Mende "Onu" "Allah"ucun sevirem;(
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6967 / 864