canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
İftarı ne ile, nece açmalı?I

oruc tutan bezi insanların beyninde bele bir fikir formalaşır ki, “iftarı açanda elime ne keçdi yemeliyem”: “Ancaq nezere almaq lazımdır ki, balaca medemiz var ve onun da müeyyen tutumu var. buna göre de orucu açanda gün erzinde yemedityinin evezini çıxmaq üçün ne geldi, nece geldi ve normadan artıq yemek sağlamlığa zererdir. Meslehetdir ki, iftar çay ve xurma ile açılsın. Çünki çay ve xurma medeye daxil olduqda insanda bir qeder toxluq hissi yaradır. Bu da bir oturuma çoxlu yememeye kömek edir. Çay ve xurmadan sonra iftarı mütleq sulu yemekle açmaq lazımdır. Çünki birden-bire quru yemekle açmaq mede ağrılarına getirib çıxara biler. Hetta sulu yemeyi de fasilelerle qebul etmek lazımdır. Иftarda insan üreyi istediyi bütün halal nemetlerden yeye biler. Bu şertle ki, yemek çox aramla ve normasında yeyilmelidir».

Hekim meslehet görür ki, oruc tutan insanlar vitaminli, tutumlu yemeklere, mövsüme uyğun meyve-tereveze üstünlük versinler: “Meselen, seher yumurta qebul etmek meslehetdir. Çünki yumurta medenin divarlarını tutur ve uzun müddet toxluq hissi yaradır. Meslehetdir ki, seherler susuzluq yaradan qidalardan istifade edilmesin ki, sonra beden su teleb etmesin. Çayı limonla içmek de susuzluğu yatırmağa kömek edir. oruc tutanların ağır işler görmesi, günün altında çox gezmesi meslehet deyil”.

Oruc tutmağın insanın ruhi sağlamlığı olduğunu deyen hekim bildirdi ki, insan qida qebul etmeyende, bedeni artıq yükle yüklemeyende eseb sistemi sakitleşdiyine göre ruhu sağlamlaşır: “Ruhu sağlam insanlar da bed işler görmez, heç kimin arxasınca danışmaz, hemişe kimese el tutmağa, yaxşılıq etmeye çalışar. Çünki bele insanlar aclığı hiss etdiyinden acları, imkansız insanları hiss edir, hamıya el tutmağa çalışırlar”.


Şerhler:
**FoRbiddeN_AnGeL** [OFF] (06.06.2016 / 17:34)
Cox sagol Allah razi olsun
kederimsen [OFF] (25.06.2014 / 17:45)
ALLAH namaz ve oruclarimizi qebul etsin insaallah..Twk meqale ucun..
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6967 / 888