canimaz.com
Sevgi qocalmaz, yalnız qalınmaz!
Daxil ol Qeydiyyat
Sayta Daxil Olun!
İstifadeçi Adı ve ya ID:

Şifre:

Meni xatırla | Qeydiyyatdan keç
Şifreni unutdun?
PEYĞEMBER(S.A.S)-A 40 SUAL (SUAL-1)

İnşallah bu günden etibaren her gün "Peyğembere 40 sual-cavab” kitabından istifade etmekle, sonuncu peyğember Mehemmede (s.e.s) ünvanlanan sualları ve Allahın resulunun cavablarını teqdim edeceyik.

Bu alemin yaradılmasından xeber ver, ya Mehemmed.
Haqq Sübhane taala bu alemi neçe güne yaratdı?

Allahın Resulu mübarek cümlelerle buyurdu ki, Haqq-Taala bu alemi altı güne yaratdı.Birinci gün bazar günü,axırıncı gün ise Cüme günü olmuşdur.

Ehad günü (birinci gün) göyleri yaratdı, İkinci gün (bazar ertesi ) Güneşi, ayı, ulduzları ve küleyi yaratdı, Selese günü (üçüncü gün) yerde ve behrideki (deniz, çay, göl, okeandakı) mexluqları, yeddi qat göylerde olan melekleri ve havanı yaratdı. Erbea günü (dördüncü gün) yerdeki cemi mexluqatın ruzisini qenimet etdi ve iqramları yaratdı.
Xems günü (cüme günü), hemçinin cenneti, müxtelif növlü ismetleri ile birlikde hezreti Ademi yaratdı. Hemin gün emr etdi ki, bütün melekler Ademe secde etsinler.

Haqq-Taala buyurur ki, bu cahanı altı güne yaratdım. Lakin qadirem bir günde ve yaxud bir saatda yaradım. Altı günde yaratmağımıza hikmet bu idi ki, aciz ve biçare qullarımdan her biri iş tutanda o işi telesik görmesinler. Hetta qadir olsalar da, yene telesmesinler.

Seyyidu-Mürselin ve xetamün-Nebiyin Mehemmed-Mustafa buyururdu ki, "el-eceletu mineş-şeytan vet tenin miner-rahmeni” – menası budur ki, telesmek şeytan işidir. Sebr etmek ise rehman işidir.


Şerhler:
Şerh yoxdur, 1-ci siz yazın!
»İslam Dini
»Oxu zalına keç

Onlayn Tanışlıq: 6967 / 740